You are currently viewing Parteneriatul între Nokia și ZEISS s-a încheiat
nokia logo

Parteneriatul între Nokia și ZEISS s-a încheiat

HMD Global a confirmat faptul că parteneriatul său cu ZEISS s-a încheiat în 2021, însă niciuna dintre companii nu a ieșit în public să spună asta până acum. Confirmarea a venit sub forma unui răspuns la cererile site-ului Nokiamob. Astfel, următoarele smartphone-uri Nokia pe care compania le va anunța, vor avea camere fără optică, software sau alte tehnologii de la celebrul producător de echipamente foto. Nokia XR20 este ultimul model care beneficiază de pe urma acestui parteneriat, telefonul fiind lansat anul trecut.

Nu este tocmai clar de ce acest parteneriat cu tradiție lungă a fost abandonat, însă ar putea veni din partea HMD, care ar putea elimina tehnologiile ZEISS în încercarea de a livra smartphone-uri mai accesibile, cu prețuri competitive. O strategie similară a fost adoptată și de OnePlus, care a confirmat că modelul 10T nu va beneficia de tehnologii Hasselblad pentru camere, iar decizia a fost una financiară, pentru a atinge un preț mai mic la raft.

ZEISS are însă în continuare o prezență pe piața de smartphone-uri, chiar și fără Nokia. Partenerii săi din prezent sunt Sony, un alt partener cu tradiție, care folosește optica ZEISS pe dispozitivele din seria Xperia 1, dar și Vivo, care oferă pe seria X camere cu tehnologii ZEISS.

Lasă un răspuns