OTE a anunțat cât va plăti pe 30% din fostul Cosmote

Miercuri 28 iulie, Comisia Europeană a aprobat tranzacția dintre Orange și Telekom, cu condiția ca aceștia să vândă participația de 30% în fostul Cosmote.

Grupul elen OTE a anunțat cât estimează că va plăti pe cele 30% de acțiuni deținute de Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) la Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).

anunt ote 30 din telekom
Anunțul OTE legat de achiziționarea a 30% din Telekom

„OTE intenționează să achiziționeze acest pachet de acțiuni, ceea ce va conduce la controlul OTE a aproape 100% din TKRM. Pe baza unei valori convenite a companiei de 109 milioane de euro pentru 100% din TKRM (fostul Cosmote), valoarea participației de 30% deținută de TKR a fost stabilită la 32,78 milioane de euro. Prețul final de achiziție va fi determinat după ajustările finale pentru datoria netă și fondul de rulment al TKRM.

Pe baza previziunilor actuale, prețul estimat de achiziție este de aproximativ 59,5 milioane de euro și va fi încheiat odată cu disponibilitatea datoriei nete finale și a fondului de rulment. Prețul final de cumpărare va fi luat în considerare pentru distribuirea veniturilor reziduale din vânzarea TKR, mai târziu în cursul anului.”

se arată în comunicatul grupului elen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *