You are currently viewing Orange va folosi echipamente Nokia și Ericsson pentru rețelele 5G din Europa
orange 5G

Orange va folosi echipamente Nokia și Ericsson pentru rețelele 5G din Europa

Directorul general Orange, Stéphane Richard, a declarat marți că va evita folosirea echipamentelor de la firme din China, când va dezvolta reţelele 5G în Europa, optând în schimb pentru furnizori ca Ericsson şi Nokia, dar va lucra cu Huawei în Africa.

„Lucrăm din ce în ce mai mult cu furnizorii chinezi în Africa, nu pentru că ne place China, ci pentru că avem relaţii de afaceri excelente cu Huawei. Ei au investit în Africa, în timp ce furnizorii europeni ezită”

a declarat Richard, pentru Reuters, la Barcelona, în marja Congresului Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicaţiilor.

Mai multe țări din Europa, precum: Suedia, Marea Britanie, Bulgaria și România au interzis utilizarea echipamentelor Huawei și ZTE, în urma tensiunilor comerciale dintre SUA și China începute în 2019.

Oficialii Huawei au dezminţit în mod repetat acuzaţiile, detalii aici.

„Nu este doar presiunea guvernamentală – suntem cetăţeni europeni şi împărtăşim temerile. Nu putem ignora faptul că marii jucători din China sunt apropiaţi de statul chinez”

a declarat şeful Orange

Anul trecut, Ericsson şi Nokia au câştigat o parte din cota de piaţă deţinută de Huawei, iar divizia Orange din Belgia a decis să înlocuiască progresiv echipamentele Huawei cu cele de la Nokia.

De asemenea, şeful Orange şi-a arătat disponibilitatea de a folosi echipamente de la grupul sud-coreean Samsung, pe care l-a descris ca fiind o alternativă la „dezbaterea China versus Europa”.

Operatorul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat luna aceasta că a selectat Samsung Electronics drept furnizor de echipamente pentru reţeaua sa 5G din Marea Britanie, un contract care marchează debutul companiei sud-coreene pe piaţa de echipamente de telecomunicaţii din Europa.

Autorităţile britanice au ordonat ca toate echipamentele furnizate de Huawei să fie eliminate din reţeaua 5G până la finele lui 2027.

„Vom avea nevoie de timp şi de investiţii suplimentare pentru a construi noi reţele de sine stătătoare cu multipli furnizori”

a declarat şeful Orange

Lasă un răspuns