You are currently viewing Reţeaua 5G de la Huawei este sigură
Digi.mobil ungaria

Reţeaua 5G de la Huawei este sigură

Huawei a avut un an foarte greu în urma embargoului din SUA, însă o urmă de speranță din Germania.

SUA consideră că Huawei, reprezintă un risc de securitate pentru operatorii de telefonie mobilă, lucru negat de gigantul chinez.

În urma publicării unui raport de evaluare al furnizorului de securitate IT ERNW, cu privire la codului sursă pentru gateway-ul distribuit unificat (UDG) al Huawei pe reţelele de bază 5G s-a dovedit că acestea sunt sigure și fiabile.

ERNW a evaluat codul sursă pentru componentele UDG din Centrul de Transparenţă pentru Securitatea Cibernetică Huawei din Bruxelles, Belgia. Evaluarea a acoperit calitatea codului sursă, procesele de construire şi gestionarea ciclului de viaţă al componentelor open-source.

Huawei are un software matur și adecvat pentru UDG, Acesta este un element de reţea convergentă care poate procesa atât serviciile de reţea 5G, cât şi serviciile tradiţionale.

Revizuirea gestionării ciclului de viaţă al componentelor open-source a arătat că separarea codului open-source, gestionarea codurilor, precum şi gestionarea documentaţiei şi a corecţiilor sunt rezonabile şi respectă standardele moderne.

Huawei a declarat că va investi în cercetare şi dezvoltare în domeniul securităţii cibernetice şi în inovare pentru a îmbunătăţi capacităţile de securitate cibernetică.

Huawei îşi va consolida, de asemenea, colaborarea cu furnizorii, partenerii din industrie şi guvernele pentru a fi mai transparentă şi mai deschisă, cu scopul de a construi un mediu de securitate cibernetică de încredere pentru 5G.

Lasă un răspuns