You are currently viewing Orange și Vodafone au fost la un pas să fuzioneze
Digi.mobil ungaria

Orange și Vodafone au fost la un pas să fuzioneze

Companiile Orange și Vodafone au discutat, de la jumătatea anului 2020 şi până la începutul lui 2021, despre o posibilă fuziune pe bază de egalitate, care ar fi dus la apariția celui mai mare operator de telecomunicații din Europa, dar proiectul a fost abandonat din cauza opoziției statului francez, potrivit Reuters.

Statul francez deține un pachet de 23% din acțiunile Orange și se teme să piardă controlul asupra companiei de telecomunicații care și-ar fi mutat, odată cu fuziunea, sediul la Londra, au precizat sursele BFM TV, adăugând că cele două firme ar putea continua discuțiile despre o alianță la scară mai mică. Atât Orange, cel mai mare operator de profil din Franța, cât şi compania britanică Vodafone au refuzat să comenteze informația, iar Ministerul de Finanțe din Franța încă nu a transmis o poziție oficială cu privire la acest subiect.


Martin Vial, șeful agenției de acționariat a statului francez (APE), a declarat în acest an că Franța ar putea aduce, pe termen mediu, modificări pachetului său de acțiuni pe care îl deține la Orange.

Ambele companii au operațiuni extinse în Europa și în Africa, dar concurează pe piețele din Spania, România, Egipt și Republica Democrată Congo.

În România, situația ar fi fost și mai complicată, dat fiind faptul că Orange a preluat recent fostul Romtelecom, detalii aici, plus că în urmă cu 1 an jumătate Vodafone a fuzionat cu UPC.

Lasă un răspuns