Orange și MasMovil formează un joint venture pe piața din Spania

Grupul francez de telefonie Orange și operatorul spaniol MasMovil au anunțat sâmbătă că au semnat un acord pentru o combinare a operațiunilor din Spania, ceea ce reduce numărul de operatori de pe piața de telefonie foarte competitivă din Spania.

Noua entitate va fi un joint venture deținut în proporții egale (50-50) cu o valoare combinată de aproape 19 miliarde de dolari și va fi al doilea mare operator de telecomunicații din Spania, după liderul Telefonica.

Toţi marii operatori din Spania se confruntă cu presiuni la capitolul preţuri din partea operatorului Digi Communications NV, care îşi extinde reţeaua de fibră optică din Spania şi concurează agresiv pe segmentul low-end al pieţei. Această competiţie a afectat vânzările şi marjele de profit ale Orange Spain, determinând compania să îşi restructureze activităţile şi să disponibilizeze sute de angajaţi.

Fuziunea celor doi operatori spanioli are o valoare de 18,6 miliarde de euro (19 miliarde de dolari) au precizat cele două companii, dintre care 10,9 miliarde euro pentru MasMovil şi 7,8 miliarde euro pentru Orange Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *