You are currently viewing Nu mai puteți accesa site-urile de filme piratate? Iată motivul
The Pirate Bay

Nu mai puteți accesa site-urile de filme piratate? Iată motivul

Dacă ați încercat, în ultima perioadă, să accesați site-uri ilegale de filme, ați observat că  unele dintre ele nu mai pot fi accesate.   

De mulți ani existau zvonuri că site-urile de filme piratate vor fi blocate de către operatorii de telecomunicații, ba mai mult în timpul facultății am auzit povești cum că ar fi făcut descinderi poliția prin cămine la cei care descărcau conținut ilegal folosind rețeaua facultății.

Hotărârea judecătorească

În urma unei plângeri formulate de marile case de producție cinematografice printre care se numără Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros Entertainment INC, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries și Sony Pictures Television o instanță judecătorească din România a decis blocarea câtorva site-uri filme online.

“Admite cererea modificată. Constată că website-urile accesibile în prezent la următoarele locații online: – filmehd, accesibil în prezent la următoarea locație online: www.filmehd.net; -filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locație online: www.filmeonline2013.biz; -thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locație online principală: www.thepiratebay.org; și la următoarele locații online de tip proxy: http://fbay.maik.rocks, htip://bayproxy.net, http://thepiratebayz.org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https://piratebay.click, https://piratebay.red, https://piratebayblocked.corn, https://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https://piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co. uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf, https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay.info, https://urbanproxy.eu, încalcă drepturile de autor deținute de reclamanți. Dispune blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienților pârâților pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locațiile online indicate mai sus. (…) Cu apel în 30 de zile de la comunicare la Curtea de Apel București. Apelul se depune la Tribunalul București. Pronunțarea hotărârii se face prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, 05.11.2018”

https://www.idevice.ro/2018/11/06/rcs-rds-site-filme-online-361454/

Furnizorii de internet vizați de decizia instanței judecătorești sunt:

În Europa astfel de site-uri sunt blocate de mult timp accesarea lor fiind ilegală, așadar această măsură nu este surprinzătoare.

Urmările acestei hotărâri

Decizia instanței nu este definitivă, însă dacă nu va fi atacată un număr total de aproape 4 milioane de clienți vor fi afectați.

Este puțin probabil ca furnizorii de internet să atace această decizie a instanței pentru a permite clienților lor să vizioneze în continuare filme online piratate.

Ce alternative avem?

Singura alternativă pe care o avem este abonarea la platformele online de conținut legal.

Află aici care sunt acestea.

Lasă un răspuns