You are currently viewing BitDefender a lansat Home Scanner
bitdefenderhs

BitDefender a lansat Home Scanner

BitDefender a lansat recent un nou utilitar gratuit numit Home Scanner.

Acest utilitar se instalează pe calculator și scanează întreagă rețea Wi-Fi a clientului pentru a descoperi vulnerabilitățile tuturor dispozitivelor conectate la rețea.

Orice problemă de securitate (cum ar fi software neactualizat, parole slabe sau comunicații nesigure) pot oferi căi de acces hackerilor în rețeaua clientului.

Aceștia putând astfel să fure date bancare, sau să blocheze accesul la fișierele personale (fotografii, filmări, documente) prin atacuri de tip ransomware.

BitDefender Home Scanner împrumută experitiza din domeniul securității ioT dezvoltată odată cu produsul BitDefender BOX.

Odată instalată aplicația:

 • scanează întreaga rețea Wi-Fi și detecteză toate dispozitivele conectate la aceasta
 • caută vulnerabilitățile de pe terminalele conectate
 • generează un raport detaliat  ce include sfaturi utile pentru eliminarea problemelor ce ar putea fi exploatate de hackeri

  ”Reţeaua de acasă e atât de sigură pe cât este cel mai slab dispozitiv conectat la aceasta. Bitdefender Home Scanner este primul pas în protejarea locuinţelor conectate, cel în care conştientizăm că pericolele există şi aflăm care sunt acestea” -a declarat Ciprian Istrate, vicepreşedinte soluţii consumer la Bitdefender

Printre greșelile frecvente făcute de utilizatorii români asupra cărora, specialiștii în securitate cibernetică de la BitDefender, atrag atenția, se numără:

 • în alegerea unui produs, clienții trebuie să țină cont și de securitatea produsului nu doar de design și funcționalitate – hackerii putând astfel crea rețele imense cu care să facă atacuri de tip DDoS
 • după cumpărare, securizarea trebuie să fie prioriatea principală – orice vulnerabilitate în sistemul de securitate facilitează efortul heckerilor de a vă infecta rețeaua
 • toate dispozitivele sunt conectate la aceași rețea Wi-Fi – este recomandat ca laptopurile si telefoanele să fie conectate separat de Smart TV și alte dispozitive inteligente (acestea conțin de regulă date de acces ușor de spart)

This Post Has One Comment

 1. Gheorghe

  Interesant articol !

  Tine-o tot asa !

Lasă un răspuns