Microsoft nu va mai permite activarea Windows 11 și Windows 10 cu licență de Windows 7

Când Windows 10 a fost lansat pentru prima dată în 2015, Microsoft a făcut și sistemul de operare un upgrade gratuit pentru toți utilizatorii de Windows 7 și Windows 8, în primul an de la lansare. După 29 iulie 2016, acea ofertă a expirat, iar Windows 10 nu mai era un upgrade gratuit… doar că a rămas gratuit.

Chiar dacă Microsoft a spus că oferta de upgrade a expirat, utilizatorii au descoperit că pot face upgrade de la Windows 7 și Windows 8 la Windows 10 fără a fi nevoie să cumpere o nouă cheie de produs. De fapt, Windows 10 a acceptat cheile Windows 7 și 8 fără a pune întrebări.

Când Windows 11 a apărut în 2021, acele chei mai vechi ale Windows 7 și Windows 8 au continuat să funcționeze, probabil pentru că în spate, Windows 11 era doar Windows 10 cu un strat proaspăt de vopsea. Dar acum, pe măsură ce trecem în următoarea eră a Windows, Microsoft închide această lacună.

Microsoft a anunțat astăzi că cheile mai vechi pentru Windows 7 și Windows 8 nu vor mai activa Windows 10 sau Windows 11. Această modificare este deja în vigoare cu cele mai recente versiuni de previzualizare Windows Canary, care testează următoarea versiune majoră a Windows care urmează să fie lansată anul viitor.

„Oferta de upgrade gratuită de la Microsoft pentru Windows 10/11 s-a încheiat pe 29 iulie 2016. Calea de instalare pentru a obține upgrade-ul gratuit de la Windows 7/8 este acum eliminată. Actualizările la Windows 11 de la Windows 10 sunt în continuare gratuite”.

se arată în anunț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *