You are currently viewing Compania Toshiba a fost vândută către fondului de investiţii Japan Industrial Partners (JIP)

Compania Toshiba a fost vândută către fondului de investiţii Japan Industrial Partners (JIP)

Consorţiul condus de JIP a preluat 78,65% din acţiunile Toshiba, în cadrul ofertei, ceea ce îi conferă o majoritate de peste două treimi, ceea ce ar fi suficient pentru a elimina acţionarii rămaşi.

Consorţiu condus de Japan Industrial Partners Inc. a făcut o ofertă de preluare de 2 trilioane de yeni (14 miliarde de dolari) pentru Toshiba.

Acordul readuce în proprietate japoneză producătorul de produse pornind de la electronice şi până la centrale electrice, cu o istorie de 148 de ani, după ani de lupte cu investitorii activişti din străinătate.

„Acţionarii activişti şi Toshiba au fost blocaţi unii cu alţii ani de zile. Această preluare permite ambelor părţi să scape de această confruntare”

a declarat analistul Travis Lundy, de la Quiddity Advisors, care publică pe Smartkarma.

”Suntem profund recunoscători multora dintre acţionarii noştri pentru că au înţeles poziţia companiei”

a declarat directorul general al Toshiba, Taro Shimada, într-un comunicat

Toshiba a spus că relaţiile sale complexe cu diverse părţi interesate, inclusiv acţionari cu opinii diferite, au împiedicat operaţiunile de afaceri şi că o bază stabilă de acţionari ar ajuta compania să-şi urmărească strategia pe termen lung, centrată pe servicii digitale cu marjă mare.

„Mă aştept ca perspectiva managementului şi a unor noi proprietari să îmbunătăţească moralul. Cu toate acestea, pentru a reuşi, managementul trebuie să poată spune o poveste mai bună investitorilor care ies din asta”

a spus Lundy.

Reamintesc că încă din 2019, laptopurile Toshiba au devenit Dynabook.

Lasă un răspuns