You are currently viewing Microsoft a ajuns la un acord pentru tranzacția-gigant Activision
Xbox Game Pass Family

Microsoft a ajuns la un acord pentru tranzacția-gigant Activision

În ianuarie 2022, Microsoft a anunțat propunerea de achiziție a Activision Blizzard, Inc., pentru a promova obiectivul de a aduce mai multe jocuri creative și inovatoare jucătorilor de pretutindeni și de pe orice dispozitiv.

Astăzi, Microsoft face un alt pas important în ceea ce privește această tranzacție. Pentru a răspunde preocupărilor legate de impactul achiziției propuse asupra streamingului de jocuri în cloud, ridicate de Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Regatul Unit, restructurând tranzacția pentru a achiziționa un set mai restrâns de drepturi. Aceasta include executarea unui acord în vigoare la închiderea fuziunii , care transferă drepturile de streaming în cloud pentru toate jocurile actuale și noi pentru PC și consolă Activision Blizzard lansate în următorii 15 ani către Ubisoft Entertainment SA, un important editor de jocuri la nivel mondial. Drepturile vor fi pe perpetuitate.

Ca urmare a acordului cu Ubisoft, Microsoft consideră că achiziția propusă de Activision Blizzard prezintă o tranzacție substanțial diferită în conformitate cu legislația din Regatul Unit față de tranzacția pe care Microsoft a trimis-o pentru examinarea CMA în 2022. Ca atare, Microsoft a notificat astăzi tranzacția restructurată CMA. și anticipează că procesele de revizuire CMA pot fi finalizate înainte ca prelungirea de 90 de zile din acordul său de achiziție cu Activision Blizzard să expire pe 18 octombrie.

În cadrul tranzacției restructurate, Microsoft nu va fi în măsură să lanseze jocurile Activision Blizzard exclusiv pe propriul serviciu de streaming în cloud – Xbox Cloud Gaming – sau să controleze exclusiv termenii de licență ai jocurilor Activision Blizzard pentru serviciile rivale.

Acordul oferă Ubisoft o oportunitate unică de a comercializa distribuția de jocuri prin cloud streaming. Acordul va permite Ubisoft să inoveze și să încurajeze diferite modele de afaceri în acordarea de licențe și prețuri pentru aceste jocuri pe serviciile de streaming în cloud din întreaga lume. Ubisoft va compensa Microsoft pentru drepturile de streaming în cloud pentru jocurile Activision Blizzard printr-o plată unică și printr-un mecanism de preț angro bazat pe piață, inclusiv o opțiune care acceptă prețul în funcție de utilizare. De asemenea, va oferi Ubisoft posibilitatea de a oferi jocurile Activision Blizzard serviciilor de jocuri în cloud care rulează sisteme de operare non-Windows.

Este important că obligațiile Microsoft de a oferi drepturi de streaming în cloud în Spațiul Economic European rămân în vigoare, în deplină conformitate cu angajamentele Microsoft față de Comisia Europeană. Acordul cu Ubisoft a fost structurat astfel încât Microsoft să dobândească în continuare drepturile necesare pentru a-și onora pe deplin obligațiile legale în temeiul angajamentelor sale față de Comisia Europeană, precum și obligațiile sale contractuale existente față de alți furnizori de streaming de jocuri în cloud, inclusiv Nvidia, Boosteroid, Ubitus. și Nware. Microsoft colaborează îndeaproape cu Comisia Europeană pentru a sprijini evaluarea de către CE a acordului și confirmarea faptului că angajamentele rămân netulburate.

De la anunțul inițial cu Activision Blizzard din ianuarie anul trecut, Microsoft s-a străduit să obțină aprobarea de reglementare pentru tranzacție, abordând preocupările atunci când au fost ridicate, inclusiv prin asumarea angajamentelor legale obligatorii de a aduce Call of Duty pe console rivale și jocuri Activision Blizzard pe cloud rival. platforme de streaming. Drept urmare, tranzacția este acum în măsură să avanseze în peste 40 de țări.

Credem că această dezvoltare este pozitivă pentru jucători, progresul pieței de streaming de jocuri în cloud și pentru creșterea industriei. Și, pe măsură ce Microsoft continuă procesul de revizuire cu CMA, rămâne la fel de angajat ca niciodată să aducă beneficiile incredibile ale achiziției jucătorilor, dezvoltatorilor și industriei.

Lasă un răspuns