You are currently viewing MediaTek anunţă procesorul Dimensity 9300

MediaTek anunţă procesorul Dimensity 9300

MediaTek a anunţat astăzi în sfârşit rivalul procesorului Snapdragon 8 Gen3 şi anume Dimensity 9300. E vorba aici despre un CPU de flagship, unul foarte puternic, care ar putea fi inaugurat în curând pe Vivo X100.

MediaTek Dimensity 9300 este primul care vine pe piață cu cele mai recente procesoare Arm Cortex-X4 și Cortex-A720 – primul cip pentru smartphone-uri flagship care folosește toate nucleele mari: patru procesoare Cortex-X4 și patru -A720 care oferă pasionaților performanță maximă.

Ni se promite o creştere cu 15% a performanţei single core la nivel de CPU şi un salt de 40% la nivel de performanţă multi core în comparaţie cu Dimensity 9200. Consumul procesorului în perioadele de „peak performance” (performanţă de top) este redus cu 33% faţă de procesul trecut. GPU-ul este un Immortalis-G720, care aduce un salt de 46% de performanţă faţă de generaţia trecută.

Suportă şi ray tracing bazat pe hardware şi tehnologie de randare variable rate. GPU-ul mai oferă de asemenea un consum redus cu 40% la acelaşi nivel de performanţă ca şi cipsetul de generaţie trecută. Au fost anunţate 50 de jocuri care suportă ray tracing-ul specific Dimensity, acoperind engine-uri Unity, Unreal şi Messiah. 

Arhitectura APU de ultimă generație a MediaTek încorporează un motor AI generativ hardware, permițând calcularea AI mai rapidă și mai sigură. Lanțul cuprinzător de instrumente MediaTek ajută dezvoltatorii să implementeze rapid și eficient aplicații AI generative multimodale, oferind utilizatorilor experiențe inovatoare AI generative, inclusiv text, imagini, muzică și multe altele.

MediaTek Dimensity 9300 suportă Wi-Fi 7 şi integrează tehnologie MediaTek Xtra Range Technology, pentru acoperirea unei distanţe mai lungi cu conexiunea.

Lasă un răspuns