You are currently viewing Deblocarea telefoanelor Xiaomi cu HyperOS devine aproape imposibilă

Deblocarea telefoanelor Xiaomi cu HyperOS devine aproape imposibilă

Xiaomi a lansat recent noul sistem de operare HyperOS și se pare că odată cu acest nou sistem de operare, toate tabletele și telefoanele pe care acesta rulează nu vor mai putea fi deblocate ușor.

Xiaomi tocmai a introdus restricții stricte pentru deblocarea bootloader-ului pe telefoanele sale care rulează HyperOS, invocând securitate și protecția datelor. În timp ce dispozitivele MIUI oferă o anumită flexibilitate în acest context, utilizatorii HyperOS se vor confrunta cu limitări mai extinse dacă doresc să deblocheze bootloader-ul.

Xiaomi și-a dezvăluit recent seria Xiaomi 14 pe piața sa de origine, China, cu un „nou” sistem de operare numit HyperOS. Așteptările Xiaomi din spatele acestei mișcări vor câștiga probabil o bună reputație în ceea ce privește experiența software pe care o oferă. Acest lucru pare mai ales probabil când luați în considerare modificările reale minime, cu excepția unui nou nume pentru interfață.

Xiaomi impunea restricții semnificative privind deblocarea bootloader-ului pentru telefoanele sale care rulează HyperOS. Compania a confirmat acum oficial că deblocarea bootloader-ului va fi dezactivată în mod implicit pe smartphone-urile HyperOS, invocând securitatea îmbunătățită a dispozitivului, protecția datelor și experiența generală a utilizatorului ca motive principale pentru această schimbare.

„Pentru a proteja securitatea dispozitivului, pentru a evita scurgerea de date și pentru a oferi utilizatorilor o experiență de utilizator mai sigură și mai stabilă, deblocarea bootloader-ului va fi dezactivată în mod implicit pe Xiaomi HyperOS”

răspunde Xiaomi la întrebările celor de la Android Authority

Utilizatorii care doresc să-și deblocheze dispozitivul Xiaomi care rulează HyperOS vor trebui să ceară permisiunea Xiaomi prin forumul comunității companiei. Și există câteva restricții suplimentare pentru procesul de deblocare, de asemenea, în China.

După cum a scris Kacoer Skarzypek pe Twitter, utilizatorii Xiaomi HyperOS vor trebui să atingă „nivelul cinci” pe forumurile companiei înainte de a putea continua cu deblocarea bootloader-ului. Mai mult, Xiaomi a adăugat restricții ce necesită timp, iar utilizatorii sunt limitati la deblocarea a maximum trei dispozitive pe an. Este esențial să rețineți că aceste restricții sporite se aplică în prezent numai pentru versiunea chineză a HyperOS.

Compania s-a adresat și utilizatorilor MIUI eligibili pentru a obține actualizări HyperOS. Utilizatorii nu ar mai primi actualizări Xiaomi HyperOS dacă își lasă dispozitivele într-o stare deblocată. Xiaomi a clarificat că actualizările HyperOS ar putea fi primite dacă utilizatorul alege să-și blocheze dispozitivul din nou. Aceste politici se aplică tuturor dispozitivelor Xiaomi din afara Chinei.

Deblocarea bootloaderului este un pas esențial pentru pasionații de tehnologie și dezvoltatorii de a explora ROM-uri personalizate, actualizări neoficiale și multe altele. Deblocarea bootloader-ului oferă cu siguranță anumite oportunități. Cu toate acestea, poate limita și anumite funcționalități, cum ar fi operarea serviciilor de plată din cauza problemelor de securitate.

Rămâne de văzut cum va afecta această schimbare de politică comunitatea globală de entuziaști și dezvoltatori Android Xiaomi.

Lasă un răspuns