You are currently viewing Internet Explorer se închide după 27 de ani
internet explorer logo history

Internet Explorer se închide după 27 de ani

Internet Explorer a fost lansat în 1995, browserul fiind livrat alături de Windows 95. IE s-a bucurat de un mare succes, depășind rapid Netscape Navigator. În 2002, IE era browserul folosit de 95% dintre utilizatorii de internet.

Cu toate acestea, Microsoft nu l-a dezvoltat corespunzător, iar Internet Explorer 6 a primit puțină atenție din partea companiei în următorii cinci ani. Între timp, utilizatorii de internet au migrat către browsere mai moderne, iar Internet Explorer a devenit cunoscut pentru viteza scăzută, problemele de securitate și tehnologia sa învechită.

Compania a lansat următoare variantă în 2007, însă o mare parte din utilizatori îl abandonaseră deja. Microsoft a mai avut o tentativă de a relansa Internet Explorer, cu varianta din 2011.

Internet Explorer a intrat pe o pantă descendentă în ultimii ani. Cota sa de piața a scăzut sub pragul de 50% în 2010, iar în urmă cu un an era la aproape 5%.

În urmă cu un an, Microsoft descria Internet Explorer ca fiind un browser lent, nepractic, incompatibil cu noile tehnologii și mai puțin sigur decât alte browsere moderne.

Cu toate acestea, IE a reușit să supraviețuiască aproape 27 de ani, iar Microsoft a continuat să-l livreze alături de sistemul de operare Windows pentru a se asigura că programele destinate companiilor funcționează corespunzător. Între timp, acum cinci ani, compania a lansat și un nou browser, respectiv Microsoft Edge.

Din 15 iunie, aplicația este dezactivată, iar utilizatorii sunt redirecționați către Microsoft Edge. Internet Explorer a fost retras treptat încă de anul trecut.

Lasă un răspuns