6G6G

Kolkata: Patentele Indiei referitoare la tehnologia 6G se referă în principal la componentele radio și de bază, iar guvernul investește în capabilități locale pentru a stimula dezvoltarea acestei tehnologii de bandă largă fără fir de ultra-înaltă viteză, a declarat vineri Devusinh Chauhan, ministrul de stat pentru comunicații, Rajya Sabha. .

„Guvernul investește în capacități locale pentru a conduce dezvoltarea tehnologiei 6G și pentru a finanța cercetarea și dezvoltarea prin diferite scheme, cum ar fi Fondul de dezvoltare a tehnologiei de telecomunicații (TTDF) și Piața inovației în comunicații digitale”

a spus Chauhan, ca răspuns la o întrebare din Parlament

Ministrul a spus că schema TTDF a fost lansată cu 5% din colectările anuale din Fondul de obligații pentru serviciul universal (USOF) pentru finanțarea cercetării în vederea dezvoltării de noi tehnologii, produse și servicii. În cadrul TTDF, au fost aprobate două propuneri pentru bancuri de testare – un banc de testare 6G THz și un banc de testare avansat pentru comunicații optice.

Chauhan a mai spus Parlamentului că Alianța Bharat 6G (B6GA), o inițiativă a industriei, mediului academic, instituțiilor naționale de cercetare și organizațiilor de standardizare, a fost lansată pentru a promova un ecosistem pentru cercetare, proiectare, dezvoltare și crearea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) în jurul 6G. tehnologie.

La începutul acestui an, India și-a început actul 6G atunci când prim-ministrul Narendra Modi a dezvăluit un document holistic de viziune Bharat 6G. Mai recent, a făcut un fel de lovitură de stat pe scena globală 6G, când Uniunea Internațională de Telecomunicații (ITU) cu sediul la Geneva, la sfârșitul lunii septembrie, a susținut apelul Indiei pentru o acoperire/conectivitate omniprezentă cu 6G. Mai simplu spus, înseamnă că, odată ce tehnologia ajunge în aproximativ șapte ani, implementările rețelei nu vor costa o avere, promițând o bandă largă rapidă 6G la prețuri accesibile pentru mase de pe piețele avide de date precum India.

Se estimează că tehnologia de bandă largă fără fir 6G va fi gata pentru implementare comercială în India până în jurul anului 2030. Cu vitezele de date care pot atinge 100 Gbps, se estimează că este de 100 de ori mai rapidă decât 5G.

La o întrebare separată, Chauhan i-a spus lui Rajya Sabha că Departamentul de Telecomunicații (DoT) a constituit un comitet permanent pentru gestionarea spectrului de frecvență încă din iunie 2023.

Comitetul, a spus el, a fost mandatat să revizuiască Planul național de alocare a frecvenței (NFAP), să analizeze activitățile Comitetului național pregătitor (NPC) pentru Conferința Mondială a Radiocomunicațiilor (WRC) și să ia o opinie asupra necesității și modalităților de spectru. refarming și reutilizare, metodologia de atribuire/încărcare a spectrului și, la rândul său, recomandă politici necesare pentru gestionarea eficientă a spectrului.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *