You are currently viewing DIGI Portugalia a semnat un contract cu Vodafone pentru utilizarea spectrului radio și a infrastructurii de fibră
Digi.mobil ungaria

DIGI Portugalia a semnat un contract cu Vodafone pentru utilizarea spectrului radio și a infrastructurii de fibră

Filiala din Portugalia a DIGI a semnat un contract cu Vodafone Portugal pentru utilizarea unor frecvente și accesul la rețeaua de fibră optică deținută de Vodafone.

Contractul face parte dintr-un pachet de remedii pe care Vodafone urmează să îl transmită Autorității de Concurență din Portugalia în legătură cu achiziția de către acesta din urmă a Cabonitel S.A./NOWO Communications S.A.

Societatea dorește să informeze piața cu privire la faptul că în data de 8 decembrie 2023, DIGI PORTUGAL LDA. (“Digi Portugal”) şi VODAFONE PORTUGAL – COMUNICAÇÕES PESSOAIS, S.A. (“Vodafone”) au încheiat un contract cadru în baza căruia, după aprobarea Autorității de Concurență din Portugalia, vor fi alocate Digi Portugal drepturile de utilizare a frecvențelor de 2×10 Mhz în banda de 1,800 Mhz şi 2×10 Mhz în banda de 3,400-3,800 Mhz precum şi accesul en-gros bitsream la reţeaua de fibră optică proprietatea Vodafone, aceasta făcând parte dintr-un pachet de remedii pe care Vodafone urmează să îl transmită Autorităţii de Concurenţă din Portugalia în legătură cu achiziţia de către acesta din urmă a Cabonitel S.A./NOWO Communications S.A”, se arată într-un anunt publicat de DIGI la BVB.

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI), companie antreprenorială controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a raportat venituri de 1,23 mld. euro în primele nouă luni din 2023, faţă de 1,1 mld. euro în aceeaşi perioadă a anului precedent, deci în creştere cu 13%. În moneda naţională, veniturile au fost de circa 6,2 mld. lei.

Digi are o capitalizare bursieră de 4,1 mld. lei.

Lasă un răspuns