HUAWEI LOGOHUAWEI LOGO

Este obișnuit ca marile companii de tehnologie să își încalce unii altora brevetele, ceea ce duce la acțiuni legale din partea concurenților lor. În ciuda acestui fapt, aceste companii continuă să repete aceleași greșeli. Recent, Huawei a intentat un proces împotriva Xiaomi, acuzându-i că încalcă diferite tehnologii. Cazul a fost chiar acceptat de Oficiul de Proprietate Intelectuală din China.

National Intellectual Property News din China a publicat recent detalii despre litigiile majore privind încălcarea brevetelor care au fost acceptate de Oficiul de Proprietate Intelectuală al țării. Conform detaliilor, Huawei a dat în judecată Xiaomi pentru încălcarea a patru dintre brevetele sale înregistrate. Dosarul depus de companie a fost acceptat de Oficiul de Stat pentru Proprietate Intelectuală în data de 17 ianuarie 2023.

Două dintre cele patru brevete implicate în dispută sunt legate de utilizarea neautorizată a tehnologiei 4G/LTE, care este un brevet esențial standard (SEP). Huawei acuză și Xiaomi că își folosește metoda pentru obținerea de imagini panoramice. Al patrulea brevet implică încălcarea unui fel de tehnologie de deblocare a smartphone-urilor dezvoltată de Huawei.

Pentru cei care nu știu, încălcarea brevetului are loc atunci când o entitate produce, importă, utilizează, vinde sau oferă spre vânzare o tehnologie brevetată fără permisiunea/licența deținătorului brevetului. Dacă Huawei reușește să-și demonstreze cazul împotriva Xiaomi, acesta din urmă ar putea fi nevoit să plătească o amendă uriașă.

Huawei a vorbit mereu despre alte companii care i-au furat tehnologiile brevetate.

„în mai multe industrii, inclusiv în unele companii din China, desenele noastre sunt copiate fără acordul nostru. În plus, unele dintre brevetele noastre sunt utilizate fără plata taxelor de brevet necesare. Astfel de entități transmit aceste modele și brevete drept proprii, chiar dacă inițial au fost create de noi.”

a spus CEO-ul companiei în timpul Conferinței World Design Capital de anul trecut

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *