You are currently viewing Google va lansa în 2024 emulatoare Android Risc-V
android logo

Google va lansa în 2024 emulatoare Android Risc-V

La începutul acestei luni, Qualcomm a anunțat că lucrează cu Google la un cip RISC-V pentru Wear OS. Echipa Android a oferit astăzi noi informații privind adoptarea RISC-V, inclusiv o cronologie inițială și suport pentru emulator.

RISC-V este o arhitectură de set de instrucțiuni (ISA) gratuită open source, aducând același spirit de colaborare și inovație la nivel de industrie pe care îl vedem în software-ul în jurul ecosistemului open source hardware. Inventat în urmă cu 10 ani la Universitatea din California, Berkeley, RISC-V a cunoscut o adoptare rapidă în spațiile încorporate și cu microcontrolere, iar în ultimii ani s-a extins în acceleratoare, servere și computere mobile.

au declarat cei de la Google

Google spune că „a început să maturizeze suportul pentru RISC-V în Android”, cu un accent deosebit pe asigurarea faptului că „orice CPU care rulează RISC-V va avea toate caracteristicile pe care ne așteptăm să obținem performanțe ridicate”.

În acest moment, dezvoltatorii pot „construi, testa și rula Android pentru RISC-V pe propriul calculator” folosind suportul Cuttlefish Virtual Device. Puteți crea și rula în mod specific o experiență de bază Android Open Source Project (AOSP) care „nu este încă complet optimizată”, dar într-o etapă pe care Google consideră că este „gata să permită experimentarea și colaborarea”.

În ceea ce privește asigurarea compatibilității aplicațiilor, Google intenționează să „termine NDK ABI și versiunile Canary disponibile pe CI-ul public Android în curând și RISC-V pe x86-64 și ARM64 să fie disponibile pentru testare mai ușoară” mai târziu în acest an.

Cea mai mare etapă Android este emulatoarele RISC-V disponibile public în 2024 „cu un set complet de funcții pentru a testa aplicațiile pentru diferiți factori de formă a dispozitivului”. Google reiterează că dispozitivele purtabile sunt de așteptat să fie primul factor de formă disponibil

Lasă un răspuns