You are currently viewing Este salvat eSIM-ul în backupul iCloud?
Apple iPhone 14

Este salvat eSIM-ul în backupul iCloud?

Pentru că recent mi-am luat iPhone pe care am activat eSIM-ul de la DIGI.Mobil, mi-am propus să scriu un articol despre ceea ce se întâmplă cu eSIM-ul în diverse situații precum: backup-ul în iCloud sau la resetarea telefonului.

Începând cu iPhone X, cei de la Apple au inclus pe lângă slotul de SIM fizic și 2 eSIM-uri. Mai multe informații despre eSIM, găsiți aici.

Este salvat eSIM-ul în backup-ul iCloud?

Răspunsul este Nu. Nicio copie de rezervă pentru iPhone nu include eSIM, indiferent dacă utilizați iTunes sau iCloud. Dacă încă vă întrebați de ce, este pentru că iPhone-ul dumneavoastră stochează eSIM-ul pe un cip. Cu alte cuvinte, iCloud nu stochează eSIM-ul, astfel încât nu are legătură cu backup-ul iCloud în niciun fel.

La ce face backup iCloud-ul?

Backup-urile iCloud includ aproape toate datele și setările stocate pe dispozitivele dumneavoastră iOS, ceea ce poate explica, de asemenea, de ce iCloud nu face backup pentru eSIM, așa cum am menționat mai sus.

Conform Apple, backup-ul iCloud include:
• Datele aplicațiilor, setările dispozitivului și a ecranului principal, precum și organizarea aplicațiilor
• iMessage, fotografii, videoclipuri, istoricul achizițiilor de la serviciile Apple
• tonuri de apel și parola pentru mesageria vocală.

Ce se întâmplă cu eSIM-ul atunci când resetezi la setările din fabrică iPhone-ul?

Dacă vă îngrijorați că veți pierde eSIM-ul atunci când resetați iPhone-ul sau transferați datele pe un nou iPhone, este posibil să aveți nevoie să știți și ce se întâmplă cu eSIM atunci când resetați iPhone-ul din fabrică.

Pe scurt, puteți înceta să vă faceți griji, deoarece eSIM-ul dumneavoastră rămâne în siguranță. Când restabiliți iPhone-ul la setările din fabrică, vi se va oferi opțiunea de a șterge sau de a păstra eSIM-ul. Dacă nu ștergeți eSIM-ul în acest pas, acesta nu va fi șters de pe iPhone după resetare. Să parcurgem întreagul proces de resetare a iPhone-ului pentru a vedea cum.

1. Settings General Transfer or Reset iPhone > Erase All Content and Settings.
2 În fereastra care apare apăsați butonul Continue pentru a confirma ștergerea conținutului și a setărilor, apoi introduceți codul de deblocare al telefonului.
3. O fereastră de confirmare va apărea. Aici veți avea opțiunea de a păstra sau nu eSIM-ul prin alegerea fie a opțiunii Erase Data and eSIMs sau Erase Data and Keep eSIMs.

Găsiți mai jos un tutorial video.

Lasă un răspuns