Digi.Mobil în parteneriat cu Huawei au făcut teste 4.5G

Deși, cu puțin timp în urmă, compania RCS & RDS a anunțat că va dezvolta rețeaua 5G în parteneriat cu cei de la Ericsson, ieri au dat un comunicat de presă prin care au anunțat obținerea de viteze de până la 1.52 Gbps în rețeaua mobilă.

Testul s-a efectuat în laborator folosind un terminal special, bazat pe un chipset Huawei HiSilicon Hi1381 și agregarea a 5 frecvențe cu spectru experimental de 100 Mhz cu modulatie radio 256 QAM, 4×4 MIMO, iar cu un spectru de 80 Mhz s-au atins viteze de până la 1.2 Gbps.

Acest test 4.5 G, apare la mai puțin de o lună de la lansarea rețelei 4.5G a Vodafone România și la exact 4 ani de la lansarea serviciilor de internet fix prin fibră optică cu viteze de până la 1 Gbps , infrastructură dezvoltată cu echipamente GPON puse la dispoziție tot de Huawei.

”Succesul acestui test demonstrează că, atunci când tehnologia dispozitivelor mobile va evolua suficient pentru a permite astfel de viteze de transfer de date pe scara larga, rețeaua Digi Mobil va fi pregătită să ofere clienților săi experiența 4,5G completă, respectiv o lărgime de banda mult mai mare. Aceasta este prioritatea noastră: investiția constantă în acoperirea rețelei și creșterea calității serviciilor. Testarea permanentă de noi soluții si creșterea constantă a vitezei de acces au ca obiectiv deschiderea posibilității pentru clienții noștri să utilizeze aplicațiile prezente sau viitoare în condiții optime, fără restricții și la cele mai accesibile prețuri.”

a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședinte RCS & RDS.

„Inovarea este în firea noastră, a echipei Huawei; de aceea avem curajul și puterea de a susține succesul industriei de telecomunicații din România. Vom continua colaborarea și vom aduce servicii noi în ajutorul romanilor prin puterea tehnologiei pe care o producem”

Kevin Liu, CEO Huawei Romania.

Este interesant faptul că au ales să efectueze acest test 4.5G în parteneriat cu cei de la Huawei, iar pentru pregătirea rețelei pentru 5G vor folosi echipamente de la Ericsson.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *