DIGI.Mobil implementează 4G+ (3CA B1+B38+B38) la nivel național

Operatorul de telefonie mobilă DIGI.Mobil a câștigat ceva spectru la licitațiile organizate de ANCOM în 2021 și, respectiv, în 2022.

Încă de la începutul acestui an, DIGI.Mobil s-a mișcat foarte bine în dezvoltarea rețelei sale mobile, atât prin demersurile de a închide rețeaua 3G, prin reconfigurarea spectrului din Banda 1, alocând toți cei 15 Mhz pentru 4G, după ce la sfârșitul lui 2019, au închis rețeaua 3G din banda 8 de 900 Mhz, cât și prin punerea, treptată, în funcție a noului spectru obținut la ultimele 2 licitații în benzile B20, B7 și B38.

Acum că lucrările de instalare a noilor antene sunt într-o fază destul de avansată, operatorul a început procesul de implementare a 4G+ 3CA în benzile B1+B38+B38. Reamintesc, faptul că, în anul 2017, DIGI.Mobil a mai făcut câteva teste pentru implementarea 4G+ în banda 38, detalii aici.

Chiar dacă o astfel de configurație a rețelei 4G+, tip 3CA, ar trebui să atingă viteze destul de bune, momentan cel puțin, în teste viteza nu depășește 50 Mbps.

Însă ținând cont de faptul că abia în această dimineață s-a activat 4G+ în Ploiești, un test de viteză concludent trebuie făcut peste câteva zile / săptămâni, lăsând timp celor de la tehnic să optimizeze configurația rețelei.

Testul de mai sus a fost făcut cu un telefon Realme 9 Pro+ 5G, în parcarea de la muncă din interiorul mașinii.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Balaeanu Adrian spune:

    Confirm. Am efectuat în 27.11 un speedtest la aeroport, pe estacadă și am obținut rezultatul de 112 Mbs pe 4g+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *