Am testat Realme 9 Pro+

Am testat un nou telefon de la Realme. Este vorba despre Realme 9 Pro+ un telefon ce ar trebui să fie unul de buget, dacă ne gândim că prețul acestuia se învârte între 1500 și 2000 de lei în perioada lansării. Cu siguranță, la final de an acesta o să aibă prețuri mult mai mici, eventual cumulate și cu ceva gadgeturi.

Dacă este să nu îmi placă ceva la telefonul ăsta este culoarea. De fapt, culorile, din ce văd aici mai vine și pe un negru ceva mai interesant. Eu am tras lozul mai mic, am primit la test un telefon verde.

Telefonul are 6 GB de RAM, ceva oarecum ciudat pentru telefoanele din 2022. Lumea s-a obișnuit cu telefoane de la 8 GB la 12 GB. Bine, eu n-am simțit o diferență, Android-ul a devenit din ce în ce mai performant.

Display

6.4 inchi, AMOLED. Nu are nimic spectaculos, iar în lumină puternică nu este foarte, foarte luminos. Rezoluția este FULL HD+, mai exact 2400 x 1080 pixeli și are rata de refresh de 90 Hz.

Camera foto

Pentru un telefon din categoria asta de preț, software-ul chiar e foarte interesant. Pentru detalii au ieșit niște poze deloc neglijabile, în condiții destul de bune de iluminare. Am precizat software-ul pentru că am observat că sunt situații în care ajustările se văd că nu sunt perfecte. Dar rezultatul este foarte bun pe lumină bună. În plus, a știut să-și facă treaba foarte bine, să aleagă singur detaliile, nu am stat eu să setez portret sau bokeh. Pur și simplu, am declanșat.

Pozele de portret, fără doar și poate, sunt foarte OK pentru un telefon de buget.

Am pozat și la apus cu el și, deși se vede de la o poștă că nu este cameră de flagship încearcă să echilibreze cadrele, nu există distorsiuni pe camera ultrawide, e ceea ce trebuie, se prezintă neașteptat de bine. Da, sunt și ceva mici erori când ești la umbră și pozezi și soarele, dar era de așteptat ca acolo să apară zone arse. Pe ansamblu, camera e peste așteptări.

Software

Android 12 e mișto. Se simte rapid și un telefon de buget. Vine la pachet și cu câteva aplicații preinstalate: Amazon, Facebook, Linkedin sau chiar PUBG Mobile. Partea bună este că, dacă nu vrei să le folosești le poți șterge fără probleme.

La teste sintetice nu pot spune că revoluționează. Ba chiar testele durează destul de mult. Avem un Dimensity 920 care își face treaba decent. L-am mai văzut și pe alte modele.

geekbench realme 9 pro plus
geekbench realme 9 pro plus

În categoria asta de preț telefonul este best buy. Probabil că au pe lista scurtă cota de piață tot mai mare, altfel nu știu de ce accelerează atât de mult cu telefoane de genul pe piață.

Concluzii

Păreri Pro

  • cameră foarte OK pentru nivelul asta de preț
  • performanțe OK

Păreri Contra

  • ceva bug pentru teste sintetice
  • rămân amprente pe telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *