You are currently viewing Digi.Mobil va oferi 5G accesibil tuturor românilor, dar cum rămâne cu acoperirea?
digi mobil 5g

Digi.Mobil va oferi 5G accesibil tuturor românilor, dar cum rămâne cu acoperirea?

Compania DIGI care a prezentat primele teste 5G la începutul lunii mai, a făcut un nou anunț cu privire la viitoarele servicii 5G:

”5G-ul este o îmbinare între reţeaua mobilă şi cea fixă. Internetul fix de acasă este consumat tot pe dispozitive mobile, chiar dacă utilizatorii sunt conectaţi prin Wi-Fi. 5G fără fibră optică nu funcţionează, de aceea este foarte important demersul ANCOM pentru stabilirea tarifelor de utilizare pentru domeniul public. Acestea îţi permit să dezvolţi într-un mediu predictibil mai departe reţelele de fibră optică. Astfel putem ajunge la toţi utilizatorii şi le vom oferi viteze 5G peste câţiva ani. Dacă nu se înţelege acest aspect vom rămâne în urma altor ţări, iar avansul pe care îl avem va dispărea”  – a declarat Valentin Popoviciu.

Compania investește anual peste 240 milioane de euro în extinderea infrastructurii de fibră optică, ajungând astfel la 68% (aproximativ 5 milioane) din gospodăriile din România.

De asemenea, Digi.Mobil se laudă în prezent cu o acoperire 4G de 51% din teritoriul țării, cu toate acestea la nici 5 KM de oraș semnalul 4G abia se mai ține într-o linie.

Lucrul ăsta îmi aduce aminte de acoperirea orange de prin 2004 -2006 când trebuia să cauți semnalul pe la geam când ajungeai la periferia orașului, ceea ce mă determină să iau în calcul plecarea din rețea.

Așadar, ce facem cu atâtea servicii de ultimă generație dacă nu avem acoperire?

This Post Has 2 Comments

 1. Marius

  Din cate stiu eu au ceva bugete de imbunatatit infrastructura, probelma e ca e ceva birocratie sa pui antene…

  1. Madalin

   Cei de la Orange, de exemplu, cum reușesc să monteze antene așa repede (inclusiv pe cele temporare de la festivaluri)?

   În plus cum într-o perioadă relativ scurtă au reușitsă extindă foarte mult atât acoperirea 3G cât și cea 4G?

Lasă un răspuns