You are currently viewing Cum să îți faci abonament Xbox Game Pass?
xbox game pass ea play

Cum să îți faci abonament Xbox Game Pass?

Unul dintre puținele dezavantaje de a avea Xbox este că nu există un Store localizat pe România

Ce vom găsi în articol?

Ce presupune asta?

Lipsa unui magazin online localizat pe România poate da ceva bătăi de cap atunci când se dorește cumpărarea unui joc direct din Microsoft Store sau când se dorește activarea / cumpărarea unui abonament Xbox Game Pass.

Cea mai importantă restricție impusă de către Microsoft este că pentru fiecare țară în parte, trebuie configurată o altă metodă de plată și trebuie setată o adresă de facturare cu un cod poștal valid din țara respectivă

Cum poți să ocolești aceste restricții?

Din fericire, acestea sunt toate restricțiile impuse de Microsoft și pot fi ocolite cu ușurință.

Neexistând restricții pe clasa de IP-uri, de exemplu, să fie nevoie de un VPN și pentru că este suficient doar un cod poștal valid pentru adresa de facturare, este suficient să alegeți metoda de plată și să adăugați la adresa de facturare, adresa de domicilu din România, înlocuind codul poștal cu unul dintr-o țară în care este disponibil oficial Xbox Store.

Alegerea țării

Primul pas este alegerea țării. Dat fiind faptul că accesul în Xbox Store și cumpărarea / activarea Xbox se fac direct de pe consolă, contează ce țară alegem.

Alegerea țării nu impactează doar achiziționarea de jocuri / abonamente, dar și limba și interfața sistemului de operare Xbox OS.

Metode de plată

Pentru a adăuga o metodă de plată Microsoft, fie că e vorba de card, PayPal sau telefon mobil, trebuie adăugată și o adresă de facturare pentru produsele sau serviciile pe care urmează să le achiziționezi.

Metodele de plată disponibile variază în funcție de țara selectată. În cazul meu am ales Marea Britanie.

Până aici nimic anormal, însă această metodă de plată este valabilă doar pentru achizițiile din țara respectivă (pentru care este introdusă adresa de facturare).

Problema este că dacă nu ai o adresă dintr-o țară în care e disponibil Xbox Store și nu ai un cont bancar / PayPal deschis acolo, nu vei putea achiziționa jocuri direct din magazinul consolei.

Pentru fiecare locația aleasă pe consolă, trebuie adăugată altă metodă de plată valabilă doar pentru acea țară.

Cea mai bună metodă de plată pentru jocuri și abonamente din Xbox Store rămâne Revolut, ce oferă o versatilitate foarte mare.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns