Cum recuperezi datele de pe un Stick?

Se întâmplă uneori ca stick-urile de memorie să ”crape”. Acest lucru este cauzat în special de scoaterea incorectă a sick-ului din calculator sau din orice alt dispozitiv în care a fost conectat.

În general când stick-ul nu mai funcționează, practic sistemul nu mai vede întreaga memorie a stick-ului, iar în Disk Management va apărea mesajul No Media.

În acest tutorial vă voi prezenta câteva posibile soluții pentru a face partițiile de pe stick vizibile din nou.

Notă!

Procesul de recuperare a datelor de pe stick nu este dificilă, însă poate da mari bătăi de cap întrucât de multe ori este necesară combinarea metodelor expuse mai jos și / sau repetarea lor până când va funcționa.

De asemenea, este posibil ca partițiile să nu fie vizibile pentru mult timp (problema să revină la următoarele introduceri a stickului într-un dispozitiv.

Posibile cauze

Atunci când un stick USB afișează mesajul No Media în Disk Management, înseamnă că PC-ul nu poate comunica cu memoria stickului cum o face de obicei. Este un drive gol conectat la calculator, astfel că nu aveți acces la datele stocate pe acesta. Posibile cauze sunt:

 • o conexiune proastă între portul USB și stickul de memorie
 • driverul USB nu este actualizat sau nu este instalat corect
 • stickul de memorie a fost scos fără folosirea opțiunii Safely remove din calculator
 • stickul este virusat
 • MBR-ul este corupt
 • portul USB nu este alimentat cu suficient curent
 • conectarea mai multor dispozitive USB la un singur calculator poate duce la supraîncărcarea controllerului USB, provocând astfel eroare No Media
 • sunt sectoare corupte pe stickul de memorie
 • stickul de memorie este pe ducă…
 • porturile USB sunt dezactivate din BIOS

Actualizarea / reinstalarea driverului USB din Device Manager

Dacă driverul USB al stickului de memorie nu este actualizat este posibil să apară mesajul No Media. Poți actualiza driverul din Device Manager.

 1. Click pe butonul Start, scrie Device Manager și apasă tasta Enter
 2. Extinde lista Disk driver și identifică stickul USB care apare cu No Media în Disk Management
 3. Click dreapta pe el și alege Update Driver Software din meniu

Modifică proprietățile stickului de memorie în Disk Management

 1. În Disk Management click dreapta pe driverul USB apoi click pe Properties. Selectați tabul Volume apoi click pe driverul USB și click pe Properties.
 2. În fereastra Removable disk Properties, du-te pe tabul Hardware și selectează din lista All disk drives driverul USB, apoi click pe Properties.
 3. În fereastra care s-a deschis, click pe tabul Volume, apoi click pe Populate. După ce s-au completat toate datele despre Disk, tip, status, partiții… click pe butonul OK.

Dacă vezi afișate toate informațiile, înseamnă că problema este rezolvată.

Schimbarea literei partiției și scanarea de erori

În cazul în care totuși apare o literă pentru stickul USB în Disk Management, o puteți schimba, urmărind instrucțiunile de aici, apoi scanați stickul de erori din Command Prompt folosind comanda de ma jos, unde g este litera stickului:

chkdsk g: /f /r /x

Puteți găsi o listă de comenzi utile MS-DOS aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *