You are currently viewing Cum accesezi clasicul “System”  din Control Panel în Windows 10?
windows 10

Cum accesezi clasicul “System” din Control Panel în Windows 10?

Încă de la prima versiune lansată în iulie 2015, Windows-ul 10 a adus o mulțime de noutăți, printre care: browserul Microsoft Edge, Paint 3D și noua aplicație Settings.

Toate aceste noutăți au venit și cu schimbări (eliminări).

Încă din etapa de deszvoltare a primei ediții de Windows 10, aplicația Windows Media Center, apărută încă de pe vremea Windowsului XP a fost eliminată pe motiv de număr de utilizatori în scădere, detalii aici.

În anul 2017 s-a încercat eliminarea clasicei aplicații Paint, ce ar fi urmat să fie înlocuită cu noul Paint 3D, detalii aici.

Anul viitor este programată ”pensionarea” browserului Internet Explorer, după ce în ianuarie a fost lansat noul browser Edge bazat pe Chromium. Internet Explorer (IE) a împlinit recent vârsta de 25 de ani, însă nu a mai primit o actualizare majoră încă din 2013.

Încă de la primele versiuni de Windows 10, Microsoft a căutat să elimine treptat întreg Control Panel-ul, aducând din ce în ce mai multe opțiuni și funcții din Control Panel în aplicația Settings.

Odată cu lansarea lui Windows 10 October 2020 (versiunea 20H2) a venit rândul aplicației clasice System să fie eliminată. Chiar dacă mai apare opțiune în Control Panel, aceasta deschide noua versiune din Settings.

Dacă totuși vreți să mai deschideți vechea aplicație o puteți face deschizând comanda Run folosind combinația de taste Windows+R și să copiați textul de mai jos:

explorer.exe shell:::{BB06C0E4-D293-4f75-8A90-CB05B6477EEE}

De asemenea, puteți crea o scurtătură pe Desktop folosind textul de mai sus.

This Post Has One Comment

  1. Biggy

    Pentru Windows 11 creeza un dosar nou pe Desktop folosind titlul ” System.{BB06C0E4-D293-4f75-8A90-CB05B6477EEE} ” fara ghilimele, prin simpla deschidere a acestui dosar accesezi clasicul System Properties.

Lasă un răspuns