Cu cât va taxa Netflix împărțirea parolei?

Platforma de streaming Netflix insistă cu planul său de a reduce numărul persoanelor care utilizează serviciile companiei fără să plătească pentru un abonament propriu. Din 2023, fiecare persoană care îți folosește contul îți va umfla abonamentul lunar cu aproximativ 15 lei.

Netflix vrea să scadă cât mai mult numărul utilizatorilor de pe platforma sa care se folosesc de conturile prietenilor sau apropiaților, cel puțin asta arată planul prezentat marți de către gigantul de streaming american, conform CNET.com. Acesta prevede introducerea unor costuri suplimentare pentru fiecare „extra utilizator” care îți folosește contul de Netflix, excepție făcând cei care locuiesc în aceeași casă cu tine.

Netflix vrea să introducă un sistem de sub-conturi și, deși nu este cunoscută suma ce va trebui plătită de deținătorul contului principal pe care se conectează mulți alți oameni, este cunoscut că sistemul se află în teste în câteva țări din America de Sud. Acolo, utilizatorii sunt taxați cu contravaloarea a circa 25% din prețul unui abonament standard Netflix pentru fiecare persoană conectată pe cont. Asta s-ar traduce într-un cost în plus de circa 13-15 lei în funcție de valoarea abonamentului standard la data când noile reguli vor intra în vigoare.

Schimbarea de viziune pe care a anunțat-o Netflix vine pe fondul unei scăderi masive a numărului total de abonați în ultima perioadă, compania anunțând că a pierdut 1.200.000 abonați în primele șase luni ale lui 2022. Scăderea de popularitate a platformei Netflix vine pe fondul dezvoltării altor platforme de streaming ca Disney Plus sau HBO MAX, dar și în contextul ridicării restricțiilor COVID-19 și reducerii numărului de utilizatori care lucrau de acasă. În România, numărul persoanelor ce au un abonament la Netflix este de circa 500.000 și numărul lor crește, deși zilele în care „iubirea înseamnă să împarți parola” ar putea să fie pe sfârșite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *