Conectarea la această rețea poate dezactiva conexiunea Wi-Fi permanent pe iPhone

Telefoanele iPhone nu sunt atât de fiabile și fără bug-uri pe cât vrea Apple să ne facă să credem că sunt. Într-un interval de doar o lună s-au descoperit 2 bug-uri importante pe partea de Wi-Fi.

Bug-ul sistemului de operare iOS poate fi exploatat pentru a lăsa fără acces Wi-Fi orice telefon iPhone.

Este suficient să creezi un hotspot pe un telefon cu Android cu numele rețelei %p%s%s%s%s%n.

Între timp, cineva a găsit o modalita de a exploata acest bug, încă nerezolvat prin care se dezactivează permanent conexiunea Wi-Fi pe dispozitivele Apple.

Dacă de data aceasta setezi numele rețelei %secretclub%power, posesorii de iPhone și iPad care se vor conecta la această rețea vor rămâne permanent cu Wi-Fi-ul dezactivat.

Odată ce v-ați conectat la această rețea, nu aveți decât să resetați telefonul la setările din fabrică și nici atunci nu aveâi garanția că problema va dispărea.

Aparent, problema ține de faptul că simbolurile incluse în numele rețelei sunt folosite în mod uzual de programatorii care scriu aplicații în limbaj C. Astfel, dacă numele rețelei Wi-Fi întâlnite nu este trecut mai întâi printr-un filtru care să excludă eventuale simboluri sau expresii care ar putea fi preluate ca și instrucțiuni la executarea unui anumit modul software, apare riscul producerii de erori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *