Digi.mobil ungariaDigi.mobil ungaria

După embargoul impus la nivel mondial companiei Huawei pentru implementarea echipamentelor 5G în rețelele telecom a dus la obligativitatea furnizorilor de echipamente 5G de a primi o autorizație din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) înainte de a putea fi implementate în rețelele operatorilor de telefonie mobilă.

decizie CSAT Nokia
decizie CSAT Nokia

Grupul finlandez Nokia, unul dintre liderii globali în industria 5G, solicită clarificări urgente autorităților române și a inițiat proceduri judiciare după ce i-a fost refuzată autorizația de a furniza echipamente de infrastructură 5G în România.

„Nokia și-a luat angajamentul de a-și servi baza globală de clienți. Cu toate acestea, putem confirma că în februarie am fost informați că ni s-a refuzat autorizația de a furniza echipamente de infrastructură 5G în România de către guvernul român.

Solicităm clarificări urgente cu privire la motivele acestei decizii și am inițiat proceduri judiciare. În timp ce acestea sunt în desfășurare, nu vom comenta mai departe.”

 a declarat Maria Vaismaa, șef global al relațiilor publice în grupul Nokia

Două companii membre ale grupului finlandez Nokia au dat în judecată Guvernul României după ce nu au obținut autorizarea CSAT pentru a utiliza echipamente de infrastructură 5G în rețelele de comunicații din țară. Nokia este unul dintre cei mai mari producători de echipamente și soluții 5G alături de Huawei și Ericsson, iar Guvernul nu și-a motivat acest refuz.

Cele două companii respinse de CSAT sunt Nokia Solutions and Networks OY și Nokia Networks SRL, ambele parte ale grupului finlandez Nokia, iar procesul a fost demarat în data de 25 martie 2022 la Curtea de Apel București.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *