ryzen laptop

AMD lansează Ryzen 7 2700U și Ryzen 5 2500U: primele 2 procesoare de laptop bazate pe noua arhitectură „Zen”

   În urmă cu 3 zile, cei de la AMD, au lansat primele 2 procesoare din noua gamă Ryzen pentru laptop-uri: Ryzen 7 2700U și Ryzen 5 2500U, reintrând astfel în competiție cu Intel pe acest segment.

Având avantajul de a fi singurul producător atât de CPU cât și de GPU dedicat, AMD unește performanțele noii generații de procesoare Ryzen cu noile plăci video Radeon Vega în 2 APU sau Advanced Processor Unit (CPU + GPU) – cum sunt numite de cei de la AMD.

Specificații tehnice

Cu un consum de doar 15 W și cu o dimensiune de doar 14 nm, procesoarele  Ryzen 7 2700U și Ryzen 5 2500U sunt ideale pentru ultrabook-uri.

Ambele procesoare vin cu 4 nuclee si 8 thread-uri , suportă memorii DDR4 cu frecvență de până la 2400 Mhz, AMD SenseMI Technology și DirectX® 12. Socket-ul folosit este FP5. Au L2 Cache de 2 MB și L3 cache de 4 MB.

Au fost deja anunțate 3 laptopuri de la 3 producători: Lenovo , HP și Acer ce vin echipate cu noile procesoare.

1. Lenovo IdeaPad 720S

2. HP Envy x360

3. Acer Swift 3

Noile laptopuri vor fi disponibile începând cu perioada sărbătorilor de iarnă, urmând ca noi modele de laptop-uri să fie lansate în prima jumătate a anului viitor.


Publicat

în

,

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „AMD lansează Ryzen 7 2700U și Ryzen 5 2500U: primele 2 procesoare de laptop bazate pe noua arhitectură „Zen””

 1. Avatar Marius

  Să sperăm că vor face treabă băieții de la AMD. Chiar ar fi ok să aibă concurență pe partea de mobile.

  1. Avatar Madalin

   Și eu sunt curios cât bine vor merge noile procesoare și mai ales în ce măsură au rezolvat problemele de încălzire. Din ce citisem și procesoarele din seria A generația a 7-a mai aveau ceva probleme.

   1. Avatar Marius

    Am înțeles că au rezolvat problema. Cum vor apărea pe piață o să cer câteva în teste să vedem exact ce știe să facă 🙂

 2. […] cu generația a doua de procesoare. Noile procesoare se găsesc momentan în configurațiile a doar 3 mari producători de laptopuri: Lenovo, Acer și HP, din care doar Lenovo și Acer se găsesc la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *