AMD lansează Ryzen 7 2700U și Ryzen 5 2500U: primele 2 procesoare de laptop bazate pe noua arhitectură „Zen”

În urmă cu 3 zile, cei de la AMD, au lansat primele 2 procesoare din noua gamă Ryzen pentru laptop-uri: Ryzen 7 2700U și Ryzen 5 2500U, reintrând astfel în competiție cu Intel pe acest segment.

Având avantajul de a fi singurul producător atât de CPU cât și de GPU dedicat, AMD unește performanțele noii generații de procesoare Ryzen cu noile plăci video Radeon Vega în 2 APU sau Advanced Processor Unit (CPU + GPU) – cum sunt numite de cei de la AMD.

Specificații tehnice

Cu un consum de doar 15 W și cu o dimensiune de doar 14 nm, procesoarele  Ryzen 7 2700U și Ryzen 5 2500U sunt ideale pentru ultrabook-uri.

Ambele procesoare vin cu 4 nuclee si 8 thread-uri , suportă memorii DDR4 cu frecvență de până la 2400 Mhz, AMD SenseMI Technology și DirectX® 12. Socket-ul folosit este FP5. Au L2 Cache de 2 MB și L3 cache de 4 MB.

Au fost deja anunțate 3 laptopuri de la 3 producători: Lenovo , HP și Acer ce vin echipate cu noile procesoare.

Lenovo IdeaPad 720S

HP Envy x360

Acer Swift 3

Noile laptopuri vor fi disponibile începând cu perioada sărbătorilor de iarnă, urmând ca noi modele de laptop-uri să fie lansate în prima jumătate a anului viitor.

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Marius spune:

  Să sperăm că vor face treabă băieții de la AMD. Chiar ar fi ok să aibă concurență pe partea de mobile.

  1. Madalin spune:

   Și eu sunt curios cât bine vor merge noile procesoare și mai ales în ce măsură au rezolvat problemele de încălzire. Din ce citisem și procesoarele din seria A generația a 7-a mai aveau ceva probleme.

   1. Marius spune:

    Am înțeles că au rezolvat problema. Cum vor apărea pe piață o să cer câteva în teste să vedem exact ce știe să facă 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *