You are currently viewing Ce știm despre procesoarele Apple M2 Pro și Max?
apple logo

Ce știm despre procesoarele Apple M2 Pro și Max?

Noile modele MacBook Pro cu ecrane de 14” și 16” vor veni echipate cu noile procesoare M2 Pro și M2 Max, succesorii direcți ai procesoarelor M1 Pro și M1 Max, lansate snul trecut.

La fel ca în cazul procesorului M2 ce se spune că se va construi pe arhitectura de 4nm, procesoarele M2 Pro și M2 Max, ce vor apărea pe noile versiuni de MacBook Pro, vor fi fabricate pe aceeași tehnologie. Mark Gurman de la Bloomberg a oferit câteva informații legate de noile MacBook Pro de 14” și 16”, numele de cod fiind J414 și respectiv J416.

Gurman nu a oferit informații despre specificațiile procesorului M2 Pro, însă a spus despre M2 Max că va avea mai multe nuclee CPU și GPU decât M1 Max. Modelul din 2021 al MacBook Pro poate fi configurat cu un procesor M1 Max cu până la 10 nuclee CPU și 32 de nuclee GPU, așa că un procesor cu 12 nuclee CPU și 38 de nuclee GPU o să ofere un plus important de performanță. Având o arhitectură îmbunătățită, noile procesoare, deși vor avea mai multe nuclee, autonomia bateriei va fi îmbunătățită.

Încă nu știm cu câte nuclee va avea noul M2 Pro. Gurman, nu a oferit informații despre câte nuclee de performanță și câte nuclee cu eficiență energetică va avea M2 Max. M1 Max cu 10 nuclee CPU are 8 nuclee de performanță și 2 de eficiență energetică. Așa că dacă se va confirma configurația de 12 nuclee CPU a M2 Max, este posibil ca acestea să fie împărțite în 10 nuclee pentru peformanță și 2 pentru eficiență energetică.

În ceea ce privește memoria RAM, Apple va păstra valoarea maximă de memorie a modelelor 2021 de până la 64 GB, aceasta fiind mai mult decât sufucuentă. Dat fiind faptul că o nouă generație de procesoare Apple este lansată la fiecare 18 luni, este posibil ca M2 Pro și M2 Max să fie lansate undeva în 2023.

Lasă un răspuns