You are currently viewing Noile procesoare Apple M2 vor fi pe 4nm
apple logo

Noile procesoare Apple M2 vor fi pe 4nm

Procesorul nu a făcut parte din evenimentul Apple ‘Peek Performance’, dar e posibil să fie lansat spre sfârșitul anului pe noile Mac-uri. Nu doar atât, se va folosi procesul de fabricație pe 4 nm al TSMC pentru fabricarea acestui procesor.

O nouă generație de procesoare este lansată la fiecare 18 luni, așa că e timpul să vedem lansarea procesorului M2 spre sfârșitul anului. Înainte de începerea evenimentului ‘Peek Performance’, circulau zvonuri cu privire la anunțul de lansare al procesorului M2, însă a fost lansat procesorul M1 Ultra, indicând faptul că Mac-urile cu noile procesoare sunt încă la câteva luni distanță

Conform unui articol din DigiTimes, noul procesor M2 va folosi tehnologia de fabricație pe 4 nm a TSMC, oferind o performanță și o eficiență energetică mai bună decât cea oferită de către producătorul taivanez pe arhitectura de 5 nm. Tehnologia de fabricație pe 4 nm va fi folosită și de către Qualcomm pe viitoarele procesoare Snapdragon 8 Gen 1 Plus și Snapdragon 8 Gen 2. Așadar, vor apărea îmbunătățiri pe noile procesoare M2, însă acestea nu vor fi uriașe în comparație cu generația precedentă.

Dacă în cazul procesoarelor M1, acestea aveau 8 nuclee GPU, M2 ar putera avea până la 10 nuclee GPU, dar tot 8 nuclee CPU (4 pentru performanță și 4 pentru eficiență energetică.

Lasă un răspuns