You are currently viewing Lenovo folosește inteligența artificială pentru a își optimiza laptopurile de gaming
Lenovo Legion CES 2023

Lenovo folosește inteligența artificială pentru a își optimiza laptopurile de gaming

Lenovo crede că inteligența artificială va contribui la diferențierea laptopurilor sale de gaming din 2023. Patru modele noi la CES 2023 includ cipul Lenovo LA AI, despre care compania spune că poate ajusta dinamic FPS-urile, poate crește pragul maxim de căldură și poate crește performanța generală. În plus, lansează noi desktop-uri de jocuri în diferite praguri de preț.

Cipul LA AI se află în noile laptopuri de gaming Legion Pro 7, 7i, 5 și 5i (sufixul „i” desemnează variantele Intel). Software-ul Lenovo AI Engine+ folosește cipul pentru a implementa un „algoritm de învățare automată pentru a regla performanța sistemului în mod optim”. Compania spune că monitorizarea FPS-urilor, TDP-ul și alte ajustări sporesc performanța și eficiența față de generațiile anterioare. Cât de mare va fi această eficiență rămâne de văzut după ce laptopurile vor ajunge pe piață.

Legion Pro 7i este vârful de gamă și va avea un preț de pornire de la 2.000$. (Echivalentul său AMD, Legion Pro 7, nu va fi disponibil în America de Nord.) Versiunile maxime ale lui 7i rulează pe cele mai recente procesoare Intel Core din a 13-a generație cu GPU-uri pentru laptopuri din seria NVIDIA GeForce RTX Next-Gen. Notebook-ul are un ecran QHD de 16 inchi (2.560 x 1.600) cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz. Versiunile NVIDIA folosesc sistemul de management termic ColdFront 5.0 de la Lenovo, inclusiv o cameră de vapori foarte largă care acoperă procesorul și placa grafică. (Modelele de nivel inferior folosesc în schimb o cameră de vapori a procesorului dedicată cu conducte de căldură hibride.) Lenovo spune că sistemul de răcire mai avansat duce la zero impact asupra performanței, în timp ce totalizează 235 W TDP. În plus, o versiune folosește o baterie de 99,99 Wh, cea mai mare permisă pe zboruri, care acceptă și încărcarea rapidă.

Legion Pro 5 și 5i sunt puțin mai ieftine, începând de la 1.460$ pentru versiunea AMD (cu un procesor Ryzen 7000) și 1.480$ pentru Intel (Intel Core de generația a 13-a). Lenovo prezintă acest nivel ca fiind la fel de potrivit pentru jocuri sau muncă, iar laptopurile includ noul cip AI și sistemul ColdFront 5.0. Seria Pro 5 este de asemenea performantă, cu cele mai recente plăci de laptop NVIDIA, iar ecranul său este un panou WQXGA de 16″ cu o rată de reîmprospătare de până la 240 Hz.

Lenovo și-a actualizat și gama de desktopuri de jocuri. Legion Tower 7i este modelul de top, și are un preț de pornire de 2.480$. PC-ul folosește procesoare Intel de a 13-a generație, grafică NVIDIA și până la 64 GB de RAM DDR5 de 5600 Mhz în versiunile de top. Compania oferă o mulțime de opțiuni de răcire pentru răcirea premium, inclusiv un radiator VRM mai mare, până la șase ventilatoare ARGB și un sistem de răcire cu lichid (adăugând până la 260 W TDP). Tower 7i vine în configurații de până la 6TB de stocare (trei SSD-uri de 2TB) și sursă de 1.200 W.

Între timp, Tower 5i (1.200$) și Tower 5 (1.300$) sunt computerele desktop mai puțin costisitoare ale companiei. Varianta „i” vin cu Intel Core de a 13-a generație și grafică NVIDIA de ultimă generație, în timp ce standardul Pro 5 se vine cu un procesor AMD Ryzen din seria 7000 și cu grafică NVIDIA sau Radeon RX 7000. Ambele desktopuri sunt livrate cu până la 32 GB RAM DDR5 5600 Mhz și până la două SSD-uri de 1 TB.

Noul hardware de jocuri Lenovo este programat să fie livrat în jurul primăverii. Laptopul Legion Pro 7i începe în martie, iar laptopurile Pro 5i/5 și desktopurile Tower 7i și 5i urmează în aprilie. În cele din urmă, desktopul Tower 5 se va lansa puțin mai târziu în luna mai.

Lasă un răspuns