You are currently viewing Ce aduce nou iOS17?
apple logo

Ce aduce nou iOS17?

Apple a anunțat astăzi iOS 17, o lansare majoră care îmbunătățește experiența de comunicare prin aplicațiile Telefon, FaceTime și Mesaje; face partajarea și mai ușoară cu AirDrop; și îmbunătățește viteza și acuratețea tastării. iOS 17 introduce, de asemenea, noi experiențe cu Journal, o aplicație care facilitează exersarea recunoștinței pentru oameni și StandBy, o nouă modalitate de a vizualiza informații vizibile atunci când iPhone-ul este pe masă și se încarcă.

„Cu iOS 17, am făcut iPhone-ul mai personal și mai intuitiv, luând în considerare funcțiile pe care ne bazăm cu toții în fiecare zi”

„Telefonul, FaceTime și Mesajele sunt esențiale pentru modul în care comunicăm, iar această versiune este plină de actualizări pe care credem că utilizatorii noștri le vor adora. De asemenea, am reimaginat AirDrop cu noi moduri de partajare, corectarea automată devine și mai bună și introducem experiențe cu totul noi cu Jurnal și StandBy, plus multe altele. Abia așteptăm ca toată lumea să încerce.”

a declarat Craig Federighi, vicepreședinte senior al Ingineriei software al Apple

Îmbunătățiri majore ale aplicației Telefon

Aplicația Telefon este esențială pentru experiența iPhone și primește o actualizare importantă cu postere de contact personalizate, oferind utilizatorilor o nouă modalitate de a se exprima. Utilizatorii pot personaliza modul în care apar, aducând un aspect complet nou apelurilor primite și pot alege efecte frumoase pentru fotografii sau Memoji, precum și tipografii și culori de font atrăgătoare. Posterele de contact vor fi disponibile și pentru aplicațiile de apelare ale terților.

Mesajele vocale live le oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea transcrierea în timp real pe măsură ce cineva lasă un mesaj vocal și posibilitatea de a prelua apelul în timp ce apelantul își lasă mesajul. Apelurile identificate ca spam de către operatori nu vor apărea ca mesagerie vocală live, ci vor fi refuzate instantaneu. Cu puterea Neural Engine, transcrierea mesajelor vocale live este gestionată pe dispozitiv și rămâne în întregime privată.

FaceTime adaugă mesaje audio și video, reacții și se extinde la Apple TV

FaceTime acceptă acum mesaje audio și video, așa că atunci când utilizatorii sună pe cineva care nu este disponibil, pot partaja un mesaj care poate fi ascultat mai târziu.

Apelurile FaceTime devin, de asemenea, mai expresive cu Reacții precum inimi, baloane, artificii, raze laser, ploaie și multe altele. Noile efecte pot fi activate prin gesturi simple, iar aplicațiile de apeluri video terțe pot profita și de ele.

Într-o actualizare interesantă a Apple TV 4K, FaceTime se extinde acum la cel mai mare ecran din casă. Cu ajutorul camerei Continuity Camera, utilizatorii pot iniția un apel video direct de pe Apple TV sau pot începe apelul pe iPhone și apoi îl pot continua pe Apple TV, pentru a vedea prietenii și familia la televizor. Cu Center Stage, utilizatorii vor avea o încadrare perfectă chiar și atunci când se deplasează prin cameră.

Un aspect nou și actualizare importantă a aplicației Mesaje

Aplicația Mesaje primește actualizări semnificative cu iOS 17, inclusiv o experiență complet nouă cu autocolante, cu noi emoji și capacitatea de a crea autocolante live decupând subiecte din fotografii. Utilizatorii pot adăuga, de asemenea, efecte la autocolante live care le dau viață, iar un nou tab de pe tastatură pune toate autocolantele unui utilizator într-un singur loc pentru un acces mai ușor pe iOS.

Noile funcții ale aplicației Mesaje îmbunătățesc modul în care utilizatorii comunică. Un meniu extensibil care poate fi accesat printr-o simplă atingere pentru a afișa aplicațiile iMessage oferă mesajelor un aspect mai elegant. Căutarea devine mai puternică și mai precisă cu filtrele de căutare, făcând posibil ca utilizatorii să înceapă o căutare și să adauge filtre suplimentare pentru a restrânge rezultatele și a găsi exact ceea ce caută. O nouă săgeată de recuperare indică locul în care utilizatorul a rămas ultima dată în conversație, iar răspunsul în linie este la fel de simplu ca glisarea unui balon text. Dacă un utilizator își împărtășește locația, se va actualiza în timp real chiar în conversație. Când trimiteți un mesaj audio, acesta este transcris automat, astfel încât utilizatorii să îl poată citi pe moment sau să îl asculte mai târziu.

Aplicația Mesaje introduce, de asemenea, Check In, o caracteristică importantă atunci când un utilizator dorește să notifice un membru al familiei sau un prieten că a ajuns în siguranță la destinație. După ce un utilizator inițiază o înregistrare, prietenul sau membrul familiei acestuia va fi notificat automat imediat ce utilizatorul sosește. Dacă nu fac progrese către destinație, informații utile vor fi partajate temporar cu persoana de contact selectată, cum ar fi locația dispozitivului, nivelul bateriei și starea serviciului celular. Orice informație partajată este criptată de la capăt la capăt.

Partajare mai ușoară cu AirDrop și NameDrop

AirDrop facilitează partajarea unui fișier cu un coleg sau trimiterea fotografiilor unui prieten în câteva secunde, iar cu iOS 17, AirDrop are noi modalități de partajare. NameDrop permite utilizatorilor să partajeze cu ușurință informațiile de contact, pur și simplu adunând iPhone-urile împreună sau adunând un iPhone și Apple Watch împreună. Cu același gest, utilizatorii pot, de asemenea, să partajeze conținut sau să pornească SharePlay pentru a asculta muzică, a viziona un film sau a juca un joc în apropierea dispozitivelor iPhone.

Îmbunătățirile aduse funcției Autocorrect și dictării oferă o introducere a textului mai inteligentă

Autocorect primește o actualizare cuprinzătoare cu un model de limbaj transformator, un model de ultimă generație pentru învățare automată pe dispozitiv pentru predicția cuvintelor — îmbunătățind experiența și acuratețea pentru utilizatori de fiecare dată când scriu. De asemenea, primește un design reîmprospătat pentru a sprijini mai bine tastarea, iar corecțiile automate la nivel de propoziție pot remedia mai multe tipuri de greșeli gramaticale. Utilizatorii vor primi acum recomandări de text predictiv pe măsură ce scriu, așa că adăugarea de cuvinte întregi sau completarea propozițiilor este la fel de ușor ca atingerea barei de spațiu, făcând introducerea textului mai rapidă ca niciodată. Dictarea folosește un nou model de recunoaștere a vorbirii pentru a-l face și mai precis.

StandBy afișează informații vizibile în timp ce iPhone-ul se încarcă

iOS 17 introduce StandBy, oferind utilizatorilor o experiență pe ecran complet cu informații vizibile concepute pentru a fi vizualizate de la distanță atunci când iPhone-ul se încarcă. StandBy este perfect pe o noptieră, blat de bucătărie sau birou și poate fi personalizat pentru a afișa o gamă largă de stiluri frumoase de ceas, fotografii preferate sau widget-uri, inclusiv Smart Stacks, care prezintă widget-urile potrivite la momentul potrivit. Cu suport pentru activități live, Siri, apeluri primite și notificări mai mari, StandBy face iPhone-ul și mai util atunci când este vizualizat de la distanță. Când se încarcă cu MagSafe, StandBy își amintește vizualizarea preferată a utilizatorului. Este ușor să deschideți StandBy oricând atingând ecranul, iar pe iPhone 14 Pro cu afișajul Always-On, acesta este întotdeauna disponibil.

Un nou mod de a aprecia momentele vieții cu aplicația Journal

Journal este o aplicație nouă care îi ajută pe utilizatorii de iPhone să reflecte și să exerseze recunoștința prin jurnalizare, care s-a dovedit că îmbunătățește bunăstarea. Folosind învățarea automată de pe dispozitiv, pot fi oferite sugestii personalizate pentru a ajuta la inspirarea intrării în jurnal a unui utilizator. Sugestiile sunt selectate inteligent din activitatea recentă, inclusiv fotografii, persoane, locuri, antrenamente și multe altele, făcând mai ușor să începeți o înregistrare în jurnal, iar notificările programate pot ajuta la construirea unui obicei de a scrie în jurnal. Cu capacitatea de a bloca aplicația, utilizarea procesării de pe dispozitiv și criptarea, Journal este creat pentru a proteja confidențialitatea unui utilizator și pentru a se asigura că nimeni, inclusiv Apple, nu poate accesa intrările unui utilizator. Cu noul Journaling Suggestions API, dezvoltatorii vor putea adăuga sugestii de jurnalizare în aplicațiile lor.

Alte funcții iOS 17

Safari

Safari adaugă o protecție mai mare pentru navigarea privată, atât de la trackere pe măsură ce un utilizator navighează, cât și de la persoanele care ar putea avea acces la dispozitivul unui utilizator. Protecțiile avansate de urmărire și amprentare merg și mai departe pentru a împiedica site-urile web să urmărească sau să identifice dispozitivul unui utilizator. Navigarea privată se blochează acum atunci când nu este utilizată, permițând unui utilizator să țină filele deschise chiar și atunci când se îndepărtează de dispozitiv.

Partajarea în siguranță a parolelor și a cheilor de acces

Pentru partajarea mai ușoară și mai sigură a parolelor și a cheilor de acces, utilizatorii pot partaja parolele unui grup de persoane de contact de încredere. Toți cei din grup pot adăuga și edita parole pentru a le menține la zi. Deoarece partajarea se face prin iCloud Keychain, este criptată end-to-end.

Sănătate

Aplicația Sănătate oferă noi funcții de sănătate mintală. Utilizatorii își pot înregistra dispozițiile zilnice și emoțiile de moment; vezi ce ar putea contribui la starea lor de spirit; și accesați cu ușurință evaluările depresiei și anxietății utilizate adesea în clinici, plus resursele disponibile în regiunea lor. În plus, creșterea distanței de la care este văzut dispozitivul poate ajuta copiii să își reducă riscul de miopie și le oferă utilizatorilor adulți posibilitatea de a reduce oboseala ochilor. Screen Distance în Screen Time folosește camera TrueDepth pentru a încuraja utilizatorii să își mute dispozitivul mai departe după ce l-au ținut la mai puțin de 12 inchi de față pentru o perioadă lungă de timp.

Maps

Maps adaugă hărți offline, astfel încât utilizatorii să poată descărca o anumită zonă și să acceseze navigarea pas cu pas, să vadă ora estimată de sosire, să găsească locuri în Maps și multe altele în timp ce sunt offline. Hărțile facilitează, de asemenea, ca oricând să fie descoperite mii de trasee în parcuri din Statele Unite și sprijină șoferii de vehicule electrice cu informații în timp real despre disponibilitatea încărcării.

AirTag

AirTag poate fi partajat cu până la cinci alte persoane, permițând prietenilor și familiei să țină evidența unui articol în Find My. Toată lumea dintr-un grup va putea vedea locația unui articol, va putea reda un sunet și va putea folosi Precision Finding pentru a identifica locația unui AirTag partajat atunci când este în apropiere. Acest lucru funcționează și cu toate celelalte accesorii de rețea Find My.

Apple Music

Apple Music introduce liste de redare colaborative care fac ca ascultarea muzicii cu prietenii să fie mai ușoară decât oricând, iar SharePlay în mașină permite tuturor pasagerilor să contribuie cu ușurință la redarea melodiilor. Ascultătorii pot controla muzica de pe propriile dispozitive, chiar dacă nu au un abonament Apple Music.

Partajarea conținutului cu AirPlay

Partajarea conținutului folosind AirPlay este și mai ușoară cu inteligența de pe dispozitiv care acum învață preferințele unui utilizator. AirPlay va funcționa și cu televizoarele acceptate din hoteluri, permițând utilizatorilor să se bucure cu ușurință de conținutul lor preferat pe televizor atunci când călătoresc. Construită cu o bază de confidențialitate și securitate, această capacitate va fi disponibilă înainte de sfârșitul anului în hoteluri selectate, începând cu mărcile de la IHG Hotels & Resorts.

AirPods

AirPod-urile primesc noi funcții puternice, inclusiv Adaptive Audio, Personalized Volume și Conversation Awareness, care redefinesc experiența audio personală. În plus, îmbunătățirile aduse comutării automate și comenzilor pentru apeluri fac AirPod-urile și mai ușor de utilizat.

Home

Aplicația Home adaugă posibilitatea utilizatorilor de a vedea istoricul activităților de până la 30 de zile în încuietorile ușilor, ușilor de garaj, sistemele de alarmă și senzorii de contact. În plus, două funcții populare de blocare HomeKit – atingeți pentru a debloca și codurile PIN – sunt acum disponibile pentru încuietori compatibile cu Matter, oferind și mai multe modalități de a conecta casa.

Mementouri

Mementouri include o listă de cumpărături care grupează automat articolele adăugate în categorii pentru a face cumpărăturile mai ușoare. Utilizatorii pot schimba modul în care sunt grupate articolele, iar lista își amintește preferințele.

Căutare vizuală

Căutare vizuală este acum disponibilă în clipuri video puse pe pauză. Acum utilizatorii pot identifica alimente, vitrine, semne și simboluri și pot decupa subiecte individuale din fotografii și videoclipuri.

Siri

Siri poate fi activat rostind pur și simplu „Siri”. Odată activat, utilizatorii pot lansa mai multe comenzi succesive fără a fi nevoie să reactiveze asistentul.

Poze

În Poze, albumul Persoane folosește învățarea automată de pe dispozitiv pentru a recunoaște mai multe fotografii ale persoanelor preferate ale unui utilizator, precum și pisici și câini.

Confidențialitatea

Actualizările privind confidențialitatea includ extinderea Siguranței comunicării dincolo de Mesaje pentru a ajuta copiii în siguranță atunci când trimit și primesc conținut prin AirDrop, postere de contact, un mesaj FaceTime și când utilizați selectorul Fotografii pentru a alege conținutul de trimis. De asemenea, se extinde pentru a acoperi conținutul video pe lângă imaginile statice. O nouă funcție, Avertizare privind conținutul sensibil, îi ajută pe utilizatorii adulți să evite să vadă imagini și videoclipuri nedorite. Ca și în cazul siguranței comunicării, toată procesarea imaginilor și video pentru Avertismentul privind conținutul sensibil are loc pe dispozitiv, astfel încât Apple nu are acces la conținut.

Accesibilitatea

Actualizările de accesibilitate includ Assistive Access, o interfață personalizabilă care ajută utilizatorii cu dizabilități cognitive să folosească iPhone-ul cu mai multă ușurință și independență; Live Speech, care oferă utilizatorilor care nu vorbesc opțiunea de a scrie și de a li se rosti cuvintele sau la apeluri telefonice și FaceTime; Personal Voice, care oferă utilizatorilor cu risc de pierdere a vorbirii opțiunea de a crea o voce care sună ca a lor; și Point and Speak, care ajută utilizatorii orbi sau cu vedere slabă să citească textul de pe obiecte fizice prin arătare.

Când va fi disponibil iOS 17?

Prima versiune Beta pentru developeri este disponibilă de azi, urmând ca versiunea Beta pentru publicul larg să fie disponibilă de luna următoare.
Versiunea finală va fi lansată în toamnă.

Pe ce telefoane va fi disponibil iOS 17?

iOS 17 va fi dispoonibil pe iPhone Xs si modelele ulterioare. Detalii aici.

Lasă un răspuns