Apple renunță la cartelele SIM în favoarea eSIM

eSIM-ul există deja de câţiva ani, disponibil pe telefoane şi ceasuri inteligente, dar Apple a reuşit ca la evenimentul de ieri să îl facă înlocuitor absolut al SIM-ului tradiţional. Astfel când am aflat că toate modelele iPhone 14 vândute în SUA vin fără SIM tray.

Urmează o mutare similară la nivel global de la anul pentru firma din Cupertino şi apoi replica tuturor producătorilor de telefoane, care vor face același lucru. Apple a mai fost trendsetter când a scos jack-ul audio de pe telefoane sau a pus acel decupaj pe ecran. Revenind, în SUA cine cumpără un iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro sau 14 Pro Max nu va putea să îşi introducă SIM-ul fizic în el. Va primi în schimb suport dual eSIM, permițând activarea de multiple abonamente de la multipli operatori pe un iPhone.

Un eSIM este un SIM digital, care îţi permite să activezi un abonament fără să ai nevoie de cartela fizică. Eliminarea SIM tray-ului este un pas firesc în evoluţia tehnologia şi aduce celor de la Apple şi altora care îi vor urma spaţiu în plus pentru a pune componente la interiorul telefonului. SIM-urile fizice sunt folosite din 1991 şi putem spune că 2022 e începutul sfârşitului pentru ele. Estimez că în 2 ani vor dispărea de pe toate telefoanele noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *