You are currently viewing Windows Defender vine pe Android și iOS
Windows Defender

Windows Defender vine pe Android și iOS

Personal folosesc, de mulți ani, altă soluție de securitate decât cea de la Microsoft, așa că până să scriu acest articol habar n-aveam că Windows Defender a devenit Microsoft Defender.

Cu toate astea schimbarea de nume pare să se fi făcut relativ recent și face sens în contextul în care Microsoft a decis să își ”porteze” antivirusul și pe alte platforme.

Microsoft a anunțat că va lansa un antivirus pe telefoanele cu iOS și Android.

În cazul sistemului de operare iOS, aplicațiile sunt restricționate, și nu pot scana fișierele din alte aplicații și nici cele ale sistemului de operare.

Singurul lucru pe care îl va putea face antivirusul de la Microsoft în iOS, va fi să ofere alerte pentru atacurile de tip phishing, doar pentru sesiunile de navigare pe internet dintr-un alt browser decât Safari.

În schimb, pe Android va putea folosi toate funcțiile de securitate disponibile.

De asemenea, Microsoft intenționează să îți lanseze antivirusul și pe platforma macOS.

“Microsoft intenționează să aducă software-ul antivirus Defender pe Android și iOS la sfârșitul acestui an. Gigantul software dezvoltă aplicații pentru sisteme de operare mobile care sunt concepute pentru a asigura prevenirea antivirusului și o „experiență completă a liniei de comandă”. Microsoft nu dezvăluie exact ce vor face aplicațiile încă, dar compania intenționează să le previzualizeze la conferința RSA săptămâna viitoare.”

Lasă un răspuns