You are currently viewing Un nou design al pictogramelor din Windows 10
Windows 10 new icons

Un nou design al pictogramelor din Windows 10

Microsoft a lansat în această săptămână o nouă versiune de test, ca parte a Windows Insider Program.

Odată cu lansarea versiunii de test 19569.1000, Microsoft a anunțat că în perioada următoate pictogramele (a.k.a iconițele) aplicațiilor din Windows 10 vor fi treptat schimbate.

Procesul de schimbare al iconițelor a început cu cele ale aplicațiilor din pachetul Office, odată cu versiunea Office 2019.

Apoi a fost rândul browser-ului Edge, odată cu lansarea versiunii finale bazată pe platforma Chromium.

Urmează schimbarea iconițelor aplicațiilor de bază din Windows, cum ar fi: Alarms & Clock, Calculator, Mail, și Calendar.

În mare parte aceste iconițe se vor schimba prin actualizări via Microsoft Store.

Aceste schimbări vin ca urmare a feedback-ului oferit de clienți care doreau o consistență în design-ul pictogramelor tuturor aplicațiilor Microsoft.

În plus această schimbare este perfect normală, întru-cât Microsoft înlocuiește pictogramele la fiecare lansare de Office sau Windows.

Dacă pentru pachetul Office, Microsoft continuă să lanseze o versiune nouă odată la circa 3 ani, în cazul Windows 10, acesta va împlinii, anul acesta, 5 ani de la prima versiune lansată.

Chiar dacă Microsoft nu a mai lansat de atunci o versiune complet nouă de Windows, asta nu îi împiedică să îi schimbe din când design-ul, alături de alte modificări și îmbunătățiri aduse de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns