You are currently viewing Windows 7 rămâne oficial fără suport începând de astăzi
crashed windows 7

Windows 7 rămâne oficial fără suport începând de astăzi

Începând de astăzi, cei 400 de milioane de utilizatori care încă mai folosesc sistemul de operare Windows 7 vor rămâne fără suport din partea Microsoft.

Lansat în 2009, ca succesor al Windows Vista, Windows 7 s-a bucurat de un succes similar cu cel Windows XP.

Acest lucru s-a datorat faptului că Windows 7 a fost lansat între 2 sisteme de operare care au eșuat din motive diferite:

  • Windows Vista – care a avut modificări majore ale nucleului, însă nu a fost suficient de optimizat pentru un consum eficient al resurselor hardware
  • Windows 8 – care a avut modificări de interfață grafică, ce nu au fost pe placul utilizatorilor (noul meniu Start / Metro UI)

Microsoft a reușit să vândă 100 de milioane de licențe, în doar 6 luni de la lansare.

”Poți folosi în continuare Windows 7, dar după ce suportul s-a oprit, computerul tău va fi mai vulnerabil șa riscuri de securitate și viruși. Windows va continua să pornescă și să ruleze, dar nu vei mai primi actualizări, inclusiv actualizări de securitate de la Microsoft. Dispozitivele care rulează software care nu mai beneficiază de suport nu sunt protejate.”

a anunțat Microsoft

Tot începând de azi, este posibil ca utilizatorii de Windows 7 să nu mai poată beneficia de upgrade gratuit la Windows 10, folosind Product Key-ul Windows 7 pentru activarea Windows-ul 10.

Utilizatorii pot trece la o distribuție Linux, precum Ubuntu sau Chrome OS de la Google, sau pot cumpăra un calculator nou cu Windows 10 sau MacOS.

Lasă un răspuns