You are currently viewing Windows 11 pe smartphone
Windows 11 OnePlus 6T

Windows 11 pe smartphone

Nu a trecut prea mult de la anunțarea lui Windows 11, detalii aici și deja au apărut pe net mai multe telefoane pe care este instalat noul sistem de operare.

Chiar dacă suportul pentru ultimul sistem de operare de la Microsoft pentru mobil s-a încheiat la sfârșitul lui 2019, detalii aici, anul următor a apărut un telefon mobil cu dual boot Android și Windows 10 mobile, detalii aici.

De asemenea, o versiune beta a Windows 10, lansată tot anul trecut, părea să indice o revenire pe mobil a sistemului de operare a Microsoft, detalii aici.

La mai puțin de o săptămână de la anunțarea lui Windows 11, acesta a ajuns pe un vechi telefon al companiei.

Desigur, Microsoft Lumia 950 XL nu este singurul telefom mobil pe care (neoficial) rulează noul Windows 11.

Printre telefoanele pe care s-a instalat noul Windows 11 se numără și telefoane care inițial au venit cu Android cum ar fi: OnePlus 6T sau Xiaomi Mi8.

Acest lucru este posil și datorită faptului că, la fel ca Windows 10, Windows 11 are și versiune pe arhitectură ARM, suportând în mod nativ anumite procesoare Qualcomm Snapdragon, detalii aici.

UEFI-ul de la Qualcomm de pe telefoane este făcut pentru kernel Linux, așa că pentru a putea instala Windows 11 pe telefoane android trebuie schimbat bootloader-ul.

Lasă un răspuns