You are currently viewing Winamp va deveni open-source din septembrie 2024
Winamp logo

Winamp va deveni open-source din septembrie 2024

Într-o mișcare surprinzătoare, echipa Winamp a anunțat că intenționează să-și deschidă aplicația Windows pe 24 septembrie 2024.

Și, acest lucru se va întâmpla sub un alt nume, FreeLlama. Celelalte aplicații, pentru Android și iOS, vor continua să fie proprietare.

Aceasta este o decizie care va încânta milioane de utilizatori din întreaga lume. Accentul nostru se va concentra pe noi jucători de telefonie mobilă și alte platforme. Vom lansa un nou player mobil la începutul lunii iulie.

Totuși, nu vrem să uităm de zecile de milioane de utilizatori care folosesc software-ul pe Windows și vor beneficia de experiența și creativitatea a mii de dezvoltatori.

a declarat CEO-ul Winamp Alexandre Saboundjian

Alexandre a mai adăugat că Winamp va continua să fie proprietarul software-ului și va avea ultimul cuvânt cu privire la eventualele inovații făcute în versiunea oficială.

Având în vedere că aplicația Windows devine open-source, acum avem posibilitatea de a avea niște playere muzicale foarte grozave asemănătoare Winamp, chiar și pentru Linux!

Winamp a fost dezvoltat pentru prima dată de Nullsoft, care a fost achiziționat de AOL în 1999, și apoi vândut din nou unui alt grup numit Radionomy, care este acum cunoscut sub numele de Llama Group.

Lasă un răspuns