You are currently viewing Vodafone a prezentat o rețea 5G portabilă bazată pe Raspberry Pi

Vodafone a prezentat o rețea 5G portabilă bazată pe Raspberry Pi

O rețea 5G portabilă recent dezvoltată, care rulează în întregime pe un Raspberry Pi, ar putea permite întreprinderilor mici și gospodăriilor să extindă acoperirea 5G și să crească capacitatea – și la un cost redus.

Prototipul de rețea 5G construit pe un Raspberry Pi a fost dezvăluit de Vodafone, care a spus că primul concept din industrie poate oferi utilizatorilor o rețea 5G accesibilă și portabilă.

Vodafone prezintă rețeaua 5G bazată pe Raspberry Pi, ca parte a planurilor companiei de a face rețelele mobile private (MPN) mai accesibile celor 22 de milioane de întreprinderi mici și mijlocii din Europa, oferind în același timp o acoperire extinsă a internetului pentru gospodării.

Un MPM oferă companiilor o alternativă la utilizarea unei rețele publice de telefonie mobilă, oferindu-le propria lor conexiune la rețea rapidă și sigură. În prezent, sunt utilizate în principal în organizațiile mari, dar Vodafone vrea să ajute întreprinderile mici și gospodăriile să beneficieze de conectivitate îmbunătățită.

Tehnologia ar putea fi adoptată și de persoane fizice, care ar putea folosi portabilitatea unui Raspberry Pi, ceea ce înseamnă că oamenii și-ar putea configura propriile rețele securizate în timp ce își folosesc laptopul sau smartphone-ul într-un loc public, cum ar fi o cafenea, sau ar putea îmbunătăți conectivitatea în anumite părți. din propria lor casă la care un router se chinuie să ajungă.

„Ne-am uitat la ceea ce a făcut Raspberry Pi pentru calculatoare, în ceea ce privește a-l face mai accesibil pentru oamenii de toate vârstele, și am vrut să facem același lucru cu 5G”

a declarat Santiago Tenorio, directorul arhitecturii de rețea Vodafone.

Proiectat de inginerii de la noul centru european de cercetare și dezvoltare Vodafone din Málaga, sistemul este un Raspberry Pi 4 cu o placă de circuit radio integrată definită de software (SDR), compatibilă cu 5G, care permite ca orice dispozitiv de calcul să fie transformat într-o mini stație 5G. Sistemul poate fi folosit ca o rețea privată dedicată sau ca o extensie a unei rețele mai mari.

„Deși acesta este doar un prototip, are potențialul de a aduce noi tehnologii cloud, AI și big data la îndemâna multor dintre întreprinderile mici pe care le sprijinim în toată Europa”

a spus Tenorio.

Lasă un răspuns