You are currently viewing Coreea de Sud vrea să lanseze prima rețea 6G în 2028
6G

Coreea de Sud vrea să lanseze prima rețea 6G în 2028

Coreea de Sud a anunțat luni că își va lansa propria rețea 6G utilizând tehnologie de clasă mondială, rețele mobile de nouă generație bazate pe software avansat și prin consolidarea lanțurilor sale de aprovizionare în rețea. Vestea a fost anunțată de Ministerul Coreean al Științei și TIC.

Guvernul sud-coreean va stimula companiile locale să producă materiale, componente și echipamente pentru dezvoltarea rețelei sale 6G. De asemenea, intenționează să își consolideze lanțul de aprovizionare pentru a sprijini rețeaua menționată. Un studiu de fezabilitate care cercetează tehnologia de bază 6G este deja în derulare. Proiectul valorează 625,3 miliarde de woni (aproximativ 482,1 milioane de dolari).

Prin această inițiativă, Coreea de Sud își propune să învingă restul lumii la tehnologia 6G. Coreea de Sud este a patra cea mai mare economie a Asiei și a reprezentat 25,9% din brevetele 5G în 2022 (între timp, China a reprezentat 26,8%). Guvernul din Coreea de Sud speră că poate depăși 30% sau mai mult în brevetele 6G în rândul concurenței.

6G va uni ceea ce este virtualul și realitatea, conform lui Zhang Yongtao, director general adjunct al departamentului de tehnologie Ericsson China. El sugerează că 6G va aduce comunicarea holografică din science fiction și în realitate.

Lasă un răspuns