You are currently viewing Japonia se pregătește de 6G
6G

Japonia se pregătește de 6G

Într-un moment în care aproape întreg globul a oprit dezvoltarea rețelelor 5G (în special din cauza celor de la Huawei) și în care în anumite țări (chiar și în România) se fac proteste pentru a nu se construi rețele 5G, Japonia, una dintre liderii dezvoltării tehnologice a început planificarea primelor rețele 6G.

Nu este deloc surprinzător ca Japonia să fie, din punct de vedere al tehnologiei cu 2 pași înainte față de restul lumii, domeniul telecomunicațiilor nefăcând excepție.

Conform celor de la Japan Times, guvernul a anunțat marți că va elabora o strategie de dezvoltare a rețelelor 6G până în vară.

Conform Ministerului Afacerilor Interne și al Comunicațiilor, deși rețeaua 6G va fi lansată undeva în jurul anului 2030, în această primăvară se vor discuta soluțiile tehnice și potențialele metode de utilizare a noii tehnologii.

”Fluența cu care sunt introduse standardele noii generații de telecomunicații wireless este indispensabilă în sprijinirea competitivității internaționale a Japoniei.”

a afirmat ministrul comunicațiilor Sanae Takaichi într-o conferință de presă

Japonia a rămas în urma Statelor Unite și a Coreei de Sud în ceea ce privește lansarea serviciilor comerciale 5G.

Tokyo vrea să schițeze strategia și să conducă eforturile de standardizare a tehnologiei 6G.

Comparativ cu 5G, rețelele 6G vor fi mai rapide și vor permite conectarea simultană a mai multor dispozitive la o scară mult mai mare.

De asemenea, este de așteptat ca rețelele 6G să fie mai securizate ți să aibă un consum redus de energie.

Lasă un răspuns