În urmă cu doar câteva zile, au apărut primele imagini cu Windows 11, detalii aici, la scurt timp după aceea, aflăm când se încheie suportul pentru Windows 10, detalii aici.
Jucându-mă puțin cu imagine ISO a noului sistem de operare, am aflat și câteva informații importante despre cerințele minime pentru rularea Windows 11, detalii aici.
Din fericire am și un laptop care îndeplinește toate condițiile necesare pentru instalarea noului Windows, detalii despre model și configurație găsiți aici.
Instalând sistemul de operare pe un calculator care înainte a avut Windows 10 licențiat folosind un Product Key de Windows 7, aveam astfel o licență digitală asociată contului Microsoft, mai multe detalii aici.
Am fost plăcut surprins să observ după instalare, că Windows-ul 11 s-a activat fără probleme cu licența anterioară de Windows 10.
Se pare că promisiunea Microsoft făcută în 2015, odată cu lansarea Windows-ului 10, este respectată doar pe jumătate.
Chiar dacă Windows-ul 10 nu este ultimul sistem de operare al Microsoft, așa cum au declarat atunci, putând fi activat cu licența de Windows 10, poate fi considerat că promisiunea de Windows as a Service este respectată, acest lucru fiind totodată cel mai important.