Vorbeam recent într-un articol despre intenția noului Ministru al telecomunicațiilor din India de a dezvolta în India echipamentele necesare pentru infrastructura 6G.

Tot din India, de data asta de la secretarul telecom Rajaraman, vine și această idee pentru direcția de dezvoltare a viitoarei tehnologii 6G.

Acesta a declarat în cadrul unui eveniment ce a avut loc vineri la Infinity Forum, că se dorește ca odată cu implementarea 6G rețelele de telefonie mobilă și cele prin satelit să ”fuzioneze”.

”Platformele tehnologice individuale pot oferi aplicații promițătoare, dar convergența rețelelor tehnologice pe care se așteaptă să le aducă 6G prin fuziunea rețelelor terestre și de comunicații prin satelit, împreună cu o schimbare de paradigmă în interacțiunile mașină-uman va oferi oportunități mai mari și mai multe opțiuni.”

a spus Rajaraman în cadrul evenimentului ce a avut loc vineri la Infinity Forum

Este practic vorba de o interconectare mai mult în regim de roaming într-un fel. Ideea nu este complet nouă, China lansând acum 1 an primul satelit 6G.

Rajaraman a făcut un apel către politicieni, membrii ai industriei și reglementatori pentru a avea grijă ca procesul de implementare al noii tehnologii să nu lase cetățenii Indiei, deja excluși din procesul de digitalizare, și mai mult în urmă.

”Noile tehnologii pot înclina balanța în favoarea celor cu putere financiară și cu grad ridicat de digitalizare, ceea ce este atât o provocare, cât și o oportunitate.”

a declarat Rajaraman

“Sateliții aflați pe orbită joasă oferă oportunități interesante pentru extinderea acoperirii broadboand mai ales în zonele rurale și greu accesibile, iar sectorul spațial poate avea un rol major în oferirea unor soluții accesibile din punct de vedere financiar clienților cu venituri mici ce se află în zone izolate”

a declarat Rajaraman

Multe companii au lansat și au în desfășurare proiecte de lansare a unor sateliți de comunicații pe orbita joasă. Printre acestea se numără:

India poate fi o piață importantă pentru internetul prin satelit, având oportunități de a genera pe termen scurt venituri anuale de peste 1 miliard de dolari, dat fiind faptul că 75% din zona rurală a țării nu are acoperire pentru servicii de telefonie mobilă sau internet prin fibră optică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *