You are currently viewing Suedia oprește licitația 5G în urma apelului făcut de Huawei împotriva deciziei PTS
Digi.mobil ungaria

Suedia oprește licitația 5G în urma apelului făcut de Huawei împotriva deciziei PTS

Autoritatea în Telecom și Poștă din Suedia (PTS) a oprit luni procesul de licitare pentru spectrul 5G, după ce un tribunal a suspendat câteva dintre deciziile acesteia de a exclude echipamentele Huawei din rețelele 5G.

Luna trecută Suedia se aliniază deciziei Marii Britanii de a interzice echipamentele Huawei din licitația 5G și din rețele de telefonie mobilă, detalii aici.

Anumite parți din decizia PTS dinaintea licitației 5G nu vor fi puse în aplicare până la o nouă notificare. Aceasta este o urmare a faptului că săptămâna trecută Huawei a făcut apel împotriva deciziei PTS.

Huawei nu are de gând să mai facă alte demersuri legale în acest moment și așteaptă să aibă un dialog constructiv cu autoritățile suedeze.

”Suntem dispuși să cooperăm în ceea ce privesc solicitările viitoare astfel încât să devenim un furnizor de echipamente 5G certificat.”

a declarat Kenneth Fredriksen, Huawei’s executive vice president, Central East Europe and Nordic Region

Licitația 5G, la care putea participa doar Nokia și Ericsson trebuia să înceapă marți.

”Aceasta nu este o victorie pentru Huawei și nici o pierdere pentru guvernul suedez. Incertitudinea legată de condițiile licitației, este motivul pentru care PTS oprește procesul de licitație.”

a declarat consultantul John Strand

În cadrul licitației vor fi alocate și frecvențele de 3.5 Ghz și 2.3 Ghz, ce sunt esențiale pentru 5G datorită capacității mare de transport a acestora.

”Decizia de suspendare înseamnă că în ceea ce privește condițiile de folosire a echipamentelor Huawei, acestea nu vor fi aplicate până ce Curtea Administrativă nu va lua o decizie în acest caz.”

a declarat judecătorul Johan Lundmark

Lasă un răspuns