You are currently viewing Schița specificațiilor pentru PCIe 6.0 este gata
PCIe 6.0 specs

Schița specificațiilor pentru PCIe 6.0 este gata

Deși următoarea generație a slotului grafic PCIe (cunoscut sub numele PCIe 5.0) încă nu a fost lansat, au fost deja stabilite specificațiile celei de-a 6-a generație.

SIG a lansat săptămâna trecută au lansat versiunea 0.7 a specificațiilor tehnologiei PCIe 6.0. Schița cu toate specificațiile noii generații PCIe indică faptul că tehnologia a fost definită, iar specificațiile electrice au fost validate folosind chipuri de test, Asta înseamnă că PCIe 6.0 este gata și vs fi lnsat undeva în 2021.

PCIe 6.0 va mări rata de transfer până la 64 GT/s, de la 32 GT/s cât are PCIe 5.0 și 16 GT/s în cazul PCIe 4.0. PCIe 6.0 a adoptat noua interfață PAM4 (pulse amplitude modulation with four levels) și memorie GDDR6X .

Versiunea 0.7 a specificațiilor PCIe 6.0 este una foarte importantă, întru-cât de acum încolo nu vor mai fi adăugate funcții noi, iar specificațiile electrice deja au fost validate folosind chipuri de test.

Ce a adus nou fiecare versiune a specificațiilor PCIe 6.0?

Versiunea 0.3: Concept. Schița prezintă țelurile generale și modurile de abordare pentru a le atinge. Acestea erau rata de transfer de 64 GT/s, PAM4 și FEC.
 
Versiunea 0.5: Prima ciornă. Acesta prezintă soluțiile complete pentru atingerea tuturor țelurilor stabilite la versiunea 0.3, precum și aspecte despre arhitectură și cerințe de sistem. De asemenea, această versiune include feedback de la producători, astfel că membrii PCI-SIG pot adăuga funcții noi în specificațiile ce sunt în faza de dezvoltare.

Versiunea 0.7: Ciorna completă. Această versine conține toate funcționalitățile și metodele de implementare, de la această versiune nu mai apar funcții noi și se fac validările pe chipuri de test.

Versiunea 0.9: Schița finală. În această etapă membrii PCI-SIG fac recenzii interne ale tehnologiei pentru proprietatea intelectuală și patentarea acestora. Și nu mai sunt permise schimbări de funcționalitate.

Versiunea 1.0: Versiunea finală. Începând cu această versiune, este făcută toată documentația pentru toate modificările și îmbunătățirile realizate.

PCI-SIG a lansat versiunea 0.5 a specificațiilor PCIe 6.0 spre finalul lunii februarie. în urmă cu aproape 8 luni. Dacă totul merge conform planului, tehnologia va fi finalizată în a doua jumătate a lui 2021.

Cu toate astea, tehnologia nu va fi disponibilă publicului larg prea curând. De exemplu, versiunea finală a PCIe 5.0 a fost publicată de către PCI-SIG la finele lunii mai 2019, însă atât AMD, cât și Intel nu vor suporta această tehnologie mai devreme de a doua jumătate a lui 2021. Așadar, PCIe 6.0 nu va fi disponibil comercial mai devreme de a doua jumătate a lui 2023 sau 2024.

Lasă un răspuns