Server VPS sau server dedicat?

VPS înseamnă Virtual Private Server și reprezintă pasul intermediar între o găzduire shared și serverele dedicate (care sunt servere de găzduire fizice).

Serverele dedicate sunt soluții de hosting profesionale și sunt ceva mai scumpe decât variantele shared sau VPS. Dar, beneficiezi de securitate și mai bună, de viteză sporită și de posibilitatea de a găzdui orice site îți dorești.

Serverele VPS sunt, așa cum spuneam la început, o soluție între găzduirea shared și serverul dedicat. Practic, el îți oferă avantaje similare precum un server dedicat și îl poți administra ușor. Diferența este că serverul dedicat este fizic și îi pot fi alocate mai multe servere VPS, în timp ce VPS-ul este un server virtual care „coabitează” și cu alte VPS-uri. 

Spațiul pe un VPS este, desigur, mai mic comparativ cu un server dedicat, dar chiar și așa poți găzdui și alte site-uri mai micuțe pe serverul tău VPS. Dacă vrei să găzduiești mai multe site-uri pe serverul tău, trebuie să ții cont că fiecare domeniu nou găzduit pe VPS consumă din resursele alocate, deci ai niște limitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *