Seria Xiaomi 12 redefinește categoria flagship

Xiaomi a anunțat lansarea la nivel global a noii serii flagship Xiaomi 12, formată din trei dispozitive revoluționare: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 și Xiaomi 12X.

Concepută pentru a le oferi utilizatorilor din întreaga lume capabilități videografice și de divertisment de top, seria Xiaomi 12 aduce îmbunătățiri consistente la nivelul algoritmilor AI dezvoltați de Xiaomi, putere de procesare la nivel flagship și performanțe remarcabile la toate capitolele.  

Surprinde imagini cinematice în orice moment

Seria Xiaomi 12 le dă utilizatorilor posibilitatea de a surprinde imagini de calitate profesională, indiferent de scenariu, fie că este vorba de condiții de lumină slabă sau de obiecte în mișcare. Toate cele trei telefoane sunt dotate cu un setup triplu de camere de nivel pro. În prim-plan se află senzorul masiv de 50MP al camerei principale cu unghi larg, care are capabilități de înregistrare 8K atât la Xiaomi 12 Pro, cât și la Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro se remarcă prin întregul setup de camere, format din trei senzori de ultimă generație, fiecare de câte 50MP. Cel principal este noul senzor ultra-larg Sony IMX707, capabil să capteze cantități mari de lumină și să ofere imagini avansate, datorită vitezelor mai mari de focalizare și acurateții culorii îmbunătățite. Pe lângă camera principală, Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt echipate cu o cameră cu unghi ultra-wide de 13MP și o cameră telemacro de 5MP, ce asigură filmările din diferite perspective. 

Pe lângă elementele de hardware impresionante, Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 beneficiază și de algoritmii avansați AI dezvoltați de Xiaomi. Aceste inovații le fac viața mai ușoară utilizatorilor, atunci când vor să înregistreze orice tip de moment. Xiaomi ProFocus identifică în mod inteligent și urmărește traiectoria obiectelor, prevenind imaginile încețoșate sau pierderea focusului atunci când subiectul se află în mișcare. Algoritmii asigură și capabilități de detectare automată ai ochilor și feței. Ultra Night Video se folosește tot de algoritmii dezvoltați de Xiaomi pentru a înregistra clipuri video, chiar și în condiții extreme de luminozitate redusă, ceea ce înseamnă că imaginile vor fi mai clare ca oricând.  

Disponibil pe toate cele trei telefoane, One-click AI Cinema oferă nenumărate opțiuni creative de editare video, disponibile la o singură apăsare, cum ar fi modurile Parallel World, Freeze Frame Video și Magic Zoom.

Procesare flagship, performanțe fără egal și eficiență de consum

O experiență la nivel flagship are nevoie de performanțe pe măsură. Seria Xiaomi 12 este dotată cu platformele mobile avansate Qualcomm® SnapdragonTM. Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 sunt echipate cu procesorul Snapdragon® 8 Gen 1 – cea mai avansată platformă de mobil Qualcomm. Construit pe 4nm, acest procesor îmbunătățește capabilitățile de randare grafică GPU cu 30% și eficiența de consum de energie cu 25%, în comparație cu generația precedentă. Xiaomi 12X are, de asemenea, un procesor 5G flagship – Snapdragon® 870 – conceput pentru a asigura o utilizare zilnică fluidă. Toate cele trei telefoane au viteze excepționale de încărcare și transfer de date UFS 3.1, dar și memorie RAM LPDDR5, ce asigură viteze de până la 6,400Mbps.     

 Pentru o experiență optimă de utilizare, seria Xiaomi 12 este dotată și cu sisteme de răcire de înaltă performanță, formate din cameră de vapori foarte mare și straturi multiple de grafit.

Experiențe de divertisment înalte la toate capitolele

Seria Xiaomi 12 nu doar că le oferă utilizatorilor posibilitatea de a surprinde momentele în cele mai mici detalii, ci îi ajută și să le retrăiască.

Toate cele trei dispozitive asigură experiențe de vizionare de top prin intermediul ecranelor AMOLED DotDisplay, certificate A+ de DisplayMate și cu suport TrueColor. Display-urile sunt protejate de Corning® Gorilla® Glass Victus® și suportă standardul Dolby Vision®, cea mai performantă tehnologie de imagine din industrie, care aduce la viață conținutul prin culori vibrante și nivelul detaliilor. Seria Xiaomi 12 are și HDR10+. Xiaomi 12 Pro este certificat SGS Eye Care Display.

De asemenea, Xiaomi 12 Pro redefinește noțiunea de ecran flagship prin experiențele uimitoare de vizionare și utilizare. Display-ul WQHD+ de 6.73 inci are funcția AdaptiveSync Pro care ajustează în mod inteligent ratele de refresh de la 1Hz la 120Hz, în funcție de conținutul redat.

Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt dotate cu cele mai colorate ecrane Xiaomi de până acum, cu peste 68 de miliarde de culori afișate pe display-uri full-HD+ de 6.28 inci. Ambele modele au funcția 120Hz AdaptiveSync, ce asigură detalii rafinate și vibrante. 

Nicio experiență cinematică nu este completă fără un sistem audio de nivel profesional. Seria Xiaomi 12 are certificarea SOUND By Harmon Kardon și creează o experiență de ascultare imersivă, cu suport Dolby Atmos®. Astfel, sunetul este bogat în detalii, clar și realist. Difuzoarele quad ale modelului Xiaomi 12 Pro – două de tip tweeter și două de tip woofer – asigură redarea clară a detaliilor și acoperă o gamă impresionantă de sunete. Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt dotate cu difuzoare stereo, ideale pentru sesiunile de gaming sau pentru redarea clipurilor și melodiilor preferate.   

 Pentru a optimiza experiența utilizatorilor, seria Xiaomi 12 folosește sistemul de operare MIUI 13, lansat la începutul anului. Acest update include stocare mai rapidă, eficiență mai ridicată a acțiunilor din background, procesare mai inteligentă și o durată de viață mai mare a bateriei. Upgrade-ul include noile funcții proprietare Xiaomi: Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms și Smart Balance.  

Încărcare de nouă generație

Pentru ca seria Xiaomi 12 să livreze experiențe cinematice și de divertisment pe parcursul întregii zile, dispozitivele au cele mai noi funcții de încărcare rapidă și de siguranță.

Xiaomi 12 Pro dispune de tehnologia de încărcare incredibil de rapidă 120W Xiaomi HyperCharge. Cu ajutorul acesteia, bateria de 4,600mAh se încarcă complet în doar 18 minute, prin utilizarea modului Boost. Xiaomi 12 Pro livrează astfel capabilități de încărcare de nouă generație, ce se ridică la nivelul așteptărilor utilizatorilor.

Xiaomi 12 și Xiaomi 12X au baterii de 4,500mAh în carcase compacte. Ambele telefoane au încărcare prin fir turbo, la 67W. Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 se încarcă și wireless la 50W și permit încărcarea inversă la 10W.

Atât Xiaomi 12 Pro, cât și Xiaomi 12 sunt dezvoltate pe baza Xiaomi AdaptiveCharge, un algoritm inteligent de încărcare, ce învață și se adaptează la obiceiurile de utilizare și duce la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Capabilități flagship cu un design iconic

Aceste “studiouri foto-video” portabile sunt concepute pentru a fi ușor de folosit, iar design-ul seriei Xiaomi 12 este centrat pe cerințele și nevoile utilizatorilor. Bateriile de înaltă capacitate sunt mai subțiri, iar spațiul mai îngust în care sunt amplasate a redus dimensiunile telefoanelor. Ecranul de 6.73 inci al modelului Xiaomi 12 Pro este încadrat într-o carcasă elegantă, cu margini curbate 3D sofisticate.

Display-urile de 6.28 inci ale modelelor Xiaomi 12 și Xiaomi 12X au corpuri de doar 69,9mm lățime, accentuate de curbele fine.  Toate cele trei dispozitive sunt disponibile în variantele de culoare Gray, Purple și Blue.

YouTube Premium, gratuit

Cei care își vor achiziționa un telefon din seria Xiaomi 12 se vor bucura de până la trei luni de YouTube Premium, gratuit. Astfel, utilizatorii vor avea acces la conținutul preferat fără reclame, în regiunile unde este disponibil. Beneficiile includ și un abonament YouTube Music Premium, ceea ce înseamnă acces fără reclame la peste 80 de milioane de melodii, concerte, cover-uri și remix-uri.

Specificațiile seriei Xiaomi 12

Xiaomi 12 ProXiaomi 12Xiaomi 12X
Ecran  120Hz 6.73” AMOLED Dot Display  DisplayMate A+  Samsung E5 material  Aspect ratio: 20:9  WQHD+, 3200 x 1440  TrueColor  HBM 1,000 nits (typ), Luminozitate maximă 1,500 niți (typ)  Rată de contrast: 8,000,000:1(typ)  16,000 niveluri de ajustare a strălucirii Dynamic 120Hz LTPO  Micro Lens  AdaptiveSync Pro  Rată de răspuns la atingere de până la 480Hz  Dolby Vision, suport HDR 10+ Senzor de lumina ambientală 360° SGS Eye Care Display Certification  Motor de vibrație linear pe axa-X120Hz 6.28″ AMOLED Dot Display  DisplayMate A+  Rată de aspect: 20:9  FHD+, 2400 x 1080  TrueColor  Luminozitate maximă 1,100 niți (typ)  Rată de contrast: 5,000,000:1(typ)  16,000 niveluri de ajustare a strălucirii  Peste 68 de miliarde de culori  Dolby Vision®, suport HDR 10+  120Hz AdaptiveSync  Rată de răspuns a ecranului de până la 480Hz  Senzor de lumină ambientală 360° Certificare Low blue light  Motor de vibrație linear pe axa-X 120Hz 6.28″ AMOLED Dot Display  DisplayMate A+  Rată de aspect: 20:9  FHD+, 2400 x 1080  TrueColor  Luminozitate maximă 1,100 niți (typ)  Rată de contrast: 5,000,000:1  Dolby Vision®, suport HDR 10+   Peste 68 de miliarde de culori  120Hz AdaptiveSync  Rată de răspuns a ecranului de până la 480Hz  Certificare Low blue light  Motor de vibrație linear pe axa-X 
Camere spate  • cameră unghi larg de 50MP – IMX707, f/1.9  – 1/1.28” lentile 7P  – 2.44 μm 4-in-1 Super Pixel  – înregistrare 8K  – înregistrare 4K HDR 10+  – Ultra Night Video, One-click AI cinema  – Xiaomi ProFocus (Motion tracking focus/ Motion Capture/Eye tracking focus)  – Ultra Night Photo, Portrait Night mode  • camera ultra-wide de 50MP – 115° FOV, f/2.2  • cameră telefoto de 50MP – echivalentul distanței focale 48mm, f/1.9  • Night mode (wide/ultra-wide/telephoto)  • 50MP mode (wide/ultra-wide/telefoto) • cameră unghi larg de 50MP – f/1.88, lentie 6P  – 2μm 4-in-1 Super Pixel  – înregistrare 8K  – înregistrare 4K HDR 10+  – Ultra Night Video, One-click AI cinema  – Xiaomi ProFocus (Motion tracking focus/Eye tracking focus/ Motion Capture)  – Portait Night mode, Portrait HDR  • camera ultra-wide de 13MP – 123° FOV, f/2.4  • cameră telemacro de 5MP –  echivalentul distanței focale 50mm, Auto Focus  • Night mode (wide/ultra wide)   • cameră principală de 50MP – F/1.88, lentile 6P  – 2μm 4-in-1 Super Pixel  • cameră ultra-wide de 13 MP – 123° FOV, f/2.4  • cameră telemacro de 5MP –  echivalentul distanței focale 50mm, Auto Focus  • Night mode 
Cameră frontală  Camera selfie in-display 32MP f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel  înregistrare HDR 10+  Selfie Night mode, AI portrait video Cameră selfie in-display de 32MP f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel  înregistrare HDR 10+, AI portrait video, Selfie Night mode Cameră selfie indisplay de 32MP f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel  Selfie Night Mode, AI portrait video, Time-lapse selfie 
Dimensiuni și greutate  163.60mm x 74.60mm x 8.16mm  205g152.70mm x 69.90mm x 8.16mm  180g 152.70mm x 69.90mm x 8.16mm  176g 
Procesor  SnapdragonTM 8 Gen 1  4nm power-efficient manufacturing process  ARM-V9:  1x ARM Cortex-X2 @ 3.0GHz  3x ARM Cortex-A710 @ 2.5GHz  4x ARM Cortex-A510 @ 1.8GHz  Qualcomm® Adreno™  LiquidCool Technology  MIUI 13 cu Android 12 SnapdragonTM 8 Gen 1  4nm power-efficient manufacturing process  ARM-V9:  1x ARM Cortex-X2 @ 3.0GHz  3x ARM Cortex-A710 @ 2.5GHz  4x ARM Cortex-A510 @ 1.8GHz  Qualcomm® Adreno™  LiquidCool Technology  MIUI 13 cu Android 12 Qualcomm® SnapdragonTM 870  1x ARM Cortex-A77 @ 3.2GHz  3x ARM Cortex-A77 @ 2.4GHz  4x ARM Cortex-A55 @ 1.8GHz  Qualcomm Adreno™ 650  LiquidCool Technology  MIUI 13 cu Android 11 
RAM+ROM  LPDDR5 RAM   Stocare UFS 3.1 LPDDR5 RAM   Stocare UFS 3.1 LPDDR5 RAM   Stocare UFS 3.1 
SunetDifuzoare quad SOUND BY Harman Kardon  Dolby Atmos® Difuzoare simetrice duale SOUND BY Harman Kardon  Dolby Atmos® Difuzoare simetrice duale SOUND BY Harman Kardon  Dolby Atmos® 
ÎncărcareBaterie de 4,600mAh (typ)  Încărcare la 120W prin cablu   Xiaomi HyperCharge  Încărcare turbo la 50W wireless Încărcare inversă la 10W Xiaomi AdaptiveCharge Baterie de 4,500mAh (typ)  Încărcare turbo la 67W prin cablu Încărcare turbo la 50W wireless Încărcare inversă la 10W Xiaomi AdaptiveCharge Baterie de 4,500mAh  Încărcare turbo la 67W prin cablu  
 
Conectivitate  Type-C  Dual SIM, dual 5G standby5 Supports NFC6 Bluetooth 5.2  5G  Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E7 Type-C  Dual SIM, dual 5G standby5 Supports NFC6  Bluetooth 5.2  5G  Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E 7Type-C  Dual SIM, dual 5G standby5  Supports NFC6 Bluetooth 5.1  5G  Wi-Fi 67 
Variante de culoare  Gray, Purple, and Blue Gray, Purple, and Blue Gray, Purple, and Blue 

Disponibilitate și prețuri

  • Xiaomi 12 Pro este disponibil în două variante de stocare, 8GB+256GB, 12GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 999 USD
  • Xiaomi 12 este disponibil în trei variante de stocare, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 749 USD
  • Xiaomi 12X este disponibil în două variante de stocare, 8GB+128GB, 8GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 649 USD
  • Seria Xiaomi 12 va fi disponibilă și în România. Prețurile din oferta locală vor fi anunțate în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *