Dacă până acum, lupta dintre producătorii de telefoanese dădea pe spațiu de stocare, RAM, conectivitate sau diagonala ecranului, de circa 1 an lupta s-a mutat pe camere.

După ce la finele anului trecut cei de la Xiaomi promiteau un telefon cu cameră de 108 MP pentru piața din Europa, a început un adevărat ”război al megapixelilor”

Xiaomi a promis și a livrat…telefonul Xiaomi Note 10, cu cameră de 108 MP ce îți permite să faci fotogrofii la rezoluții de până la 12,032 x 9,024.

A urmat răspunsul celor de la Samsung, prin lansarea lui Galaxy S20 Ultra.

Yongin Park, EVP, Head of Sensor Business Team, System LSI Business, a spus într-un articol publicat pe site-ul companiei că ochiul uman poate vedea la echivalentul unui senzor de 500 MP.

Prin comparație, camerele moderne DSLR și cele ale smartphone-urilor au senzori de 40MP și 12 MP, în general și industria este departe de a oferi un senzor care să aibă capacitățile unui ochi uman.

De aceea, cei de la Samsung, doresc să dezvolte un senzor de cameră ce să suporte o rezoluție de până la 600 MP.

Pentru că este dificil să creezi un echilibru între rezoluție și dimensiunea pixelilor (cu cât dimensiunea pixelor este mai mică cu atât calitatea imaginii scade), compania lucrează la o tehnologie de ”legare a pixelilor”.

Senzorul de 64 MP folosește ”legarea” a 2 x 2 pixeli, în timp ce senzorul de 108 MP a 3 x 3 pixeli. pentru a crește absorbția de lumină și pentru a minimiza problemele legate de filmările / fotografierile în condiții de luminozitate scăzută.

Cu toate astea, nu vom vedea senzorul de 600 MP pe camerele telefoanelor mobile, ci pe vehicule autonome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *